Středa , 30. 10. 2024

Tadeáš

Upečte si pribináčkový dort!

Dnes už mají děti společného máloco, ale u těch českých je přece jen jedna jistota. Prakticky všechny milují Pribináčka. Dezert, na kterém vyrůstali už jejich rodiče a prarodiče.
dort
Pribináček udělá radost dětem i dospělým. (foto: 123RF)

Chcete-li tedy svým dětem připravit něco speciálního, jste tu správně. Tenhle recept na pribináčkový dort jim zaručeně udělá radost.

Ingredience na pribináčkový dort

  • 600 g plnotučného tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 100 g rostlinného oleje nebo Hery
  • 100 g hořké čokolády na vaření
  • 250 g moučkového cukru
  • 40 ml medu
  • 20 g holandského kakaa
  • 4 vejce
  • 5 balení vanilkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 balení ztužovače do šlehačky
  • Špetka soli

Příprava

Vejce si rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Žloutky zlehounka prosolte a spolu s cukrem a třemi baleními vanilkového cukru je vyšlehejte. Při šlehání postupně přidávejte mléko a pak i olej. Nakonec přidejte také med. Rovněž bílky malinko osolte a vyšlehejte z nich tuhý sníh.

Mouku prosejte spolu s práškem do pečiva do mísy a přidejte k ní kakao. Pak do mísy přelijte žloutkovou směs a těsto nechte několik minut zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky. Nakonec do těsta zapracujte bílkový sníh. Hotové kakaové těsto přelijte do formy na pečení vymazané máslem a vysypané hladkou moukou. Korpus dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, hotový bude asi za 25 minut.

V mezičase si vyšlehejte tvaroh se zbývajícími vanilkovými cukry a postupně do něj přilévejte smetanu ke šlehání. Nakonec přidejte i ztužovač do šlehačky. Většinu z nich je třeba nejprve rozpustit v troše teplé vody, postupujte tedy podle návodu.

Hotovým krémem rovnoměrně potřete vystydnutý upečený korpus. Na vrch přijde poleva z čokolády rozpuštěné ve vodní lázni. Před podáváním dejte dort alespoň na dvě hodiny do ledničky, aby dobře zatuhl. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Lahodné Míša řezy chutnají ještě lépe než slavná zmrzlina

Nepečený banánový dort s korpusem z Fanty

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek