Upečte si pribináčkový dort!
Chcete-li tedy svým dětem připravit něco speciálního, jste tu správně. Tenhle recept na pribináčkový dort jim zaručeně udělá radost.
Ingredience na pribináčkový dort
- 600 g plnotučného tvarohu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 250 g polohrubé mouky
- 150 ml plnotučného mléka
- 100 g rostlinného oleje nebo Hery
- 100 g hořké čokolády na vaření
- 250 g moučkového cukru
- 40 ml medu
- 20 g holandského kakaa
- 4 vejce
- 5 balení vanilkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 balení ztužovače do šlehačky
- Špetka soli
Příprava
Vejce si rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Žloutky zlehounka prosolte a spolu s cukrem a třemi baleními vanilkového cukru je vyšlehejte. Při šlehání postupně přidávejte mléko a pak i olej. Nakonec přidejte také med. Rovněž bílky malinko osolte a vyšlehejte z nich tuhý sníh.
Mouku prosejte spolu s práškem do pečiva do mísy a přidejte k ní kakao. Pak do mísy přelijte žloutkovou směs a těsto nechte několik minut zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky. Nakonec do těsta zapracujte bílkový sníh. Hotové kakaové těsto přelijte do formy na pečení vymazané máslem a vysypané hladkou moukou. Korpus dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, hotový bude asi za 25 minut.
V mezičase si vyšlehejte tvaroh se zbývajícími vanilkovými cukry a postupně do něj přilévejte smetanu ke šlehání. Nakonec přidejte i ztužovač do šlehačky. Většinu z nich je třeba nejprve rozpustit v troše teplé vody, postupujte tedy podle návodu.
Hotovým krémem rovnoměrně potřete vystydnutý upečený korpus. Na vrch přijde poleva z čokolády rozpuštěné ve vodní lázni. Před podáváním dejte dort alespoň na dvě hodiny do ledničky, aby dobře zatuhl. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT