Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Večerní snack 3x jinak: Vyzkoušejte naše pomazánky

Co je rychlá a chutná večeře? Křupavé pečivo s výbornou pomazánkou. Připravili jsme si pro vás pro jistotu rovnou tři.
pomazánky
ilustrační obrázek

1. Luxusní vaječná pomazánka

Na tu nejlepší vaječnou pomazánku budete potřebovat:

  • 8 vajec natvrdo
  • 50 ml zakysané smetany
  • 50 ml majonézy
  • 20 ml plnotučné hořčice
  • 20 g pomazánkového másla
  • 2 malé červené cibulky
  • Čerstvou pažitku
  • Sůl a pepř na dochucení

Vajíčka si rozmačkejte na kaši. Do kaše přimíchejte najemno nakrájenou červenou cibulku a pak také smetanu, majonézu a hořčici. Nakonec přidejte pomazánkové máslo a dochuťte solí a pepřem. Hotovou pomazánku dozdobte najemno nasekanou pažitkou nebo jinými čerstvými bylinkami a můžete ji rovnou servírovat. Nejlépe chutná na celozrnném pečivu.

2. Zdravá cuketová pomazánka s česnekem

Na tuhle vegetariánskou pomazánku si připravte:

  • 2 středně velké cukety
  • 150 g vašeho oblíbeného taveného sýru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 červené papriky
  • 1 červenou cibuli
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Kapku olivového oleje

Na pánvičce si rozpalte olej a zkaramelizujte na něm najemno nakrájenou cibulku. Jakmile cibulka zezlátne, přidejte k ní na kostičky nakrájenou papriku, stáhněte plamen na nejmenší možný a papriku zlehka poduste. V mezičase si očistěte cuketu, nastrouhejte ji najemno a i se šťávou ji přidejte k paprice s cibulkou.

Směs s cuketou duste ještě několik minut a pak do ní vmíchejte utřený nebo najemno nakrájený česnek s pepřem a špetkou soli. Můžete přidat i další koření dle chuti. Nakonec do pánve přidejte na kousky nakrájený tavený sýr a pánev stáhněte z plotny. Pomazánku dobře rozmíchejte, sýr by se v ní měl rychle rozpustit. Pomazánku natírejte na pečivo ještě teplou.

3. Maďarská masová pomazánka

Na speciální maďarskou pomazánku si nachystejte:

  • 650 g mletého vepřového
  • 600 g změklých rajčat
  • 600 g červené papriky
  • 2 větší cibule
  • Chilli papričky podle chuti
  • Sůl a pepř
  • Kapku olivového oleje

Zeleninu si očistěte, omyjte a propasírujte ji přes mlýnek na maso. Vodu z ní neslévejte, zeleninu smíchejte dohromady a za stálého míchání ji zahřejte na mírném plamenu. Můžete do ní přidat i kapku olivového oleje. Po asi 5 minutách přidejte chilli papričky, po dalších 5 minutách mleté maso. Za stálého míchání vařte pomazánku asi jednu hodinu. Podávat ji můžete teplou i studenou.

K TÉMATU  Tvarohová bublanina s jahodami. Přinášíme recept, který si oblíbíte

Uvedené množství pomazánky se přesně vejde do dvoulitrové zavařovací sklenice. V otevřené zavařovačce můžete pomazánku v lednici skladovat i týden, v zavařené sklenici vydrží ve sklepě nebo spíži i dva měsíce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Milujete pomazánky? Pak zkuste tyhle tři!

Snadno a rychle: recepty na nejlepší zdravé pomazánky

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

0.0/5

30 minut + chlazení

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek