Úterý , 03. 12. 2024

Svatoslav

Domácí pečení pro začátečníky i pokročilé – upečte si dezert „opilá višeň“

Máte náladu na pečení, ale došla vám inspirace? Chtěli byste si ke kávě připravit sladkou tečku snadno a rychle? Recept na domácí dezert Opilá višeň je velmi jednoduchý. Ať už jste v pečení sladkých dezertů pokročilí nebo v kuchyni právě začínáte, s dezertem si hravě poradíte.
Opilá višeň
Dezert "opilá višeň" si zamilujete. (zdroj foto: domacireceptar.cz)

Poradíme vám krok za krokem, jak si jedno takové sladké pokušení jménem „opilá višeň“ upéct v pohodlí domova, bez zdlouhavé přípravy a s běžně dostupnými ingrediencemi.

Opilá višeň se skládá ze 3 částí, z těsta, krému a posledním krokem, který nás čeká, je poleva.

Těsto

Na těsto budeme potřebovat:

  • 6 vajec
  • 1 sklenici cukru
  • Půlka čajové lžičky sody s octem
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • 1 sklenice mouky

Krém

Na přípravu krému:

  • 0,5 plechovky kondenzovaného mléka
  • 210 gramů másla

Poleva

Na polevu budeme potřebovat:

  • 1,5 polévkové lžíce mléka
  • 3,5 polévkové lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 3 polévkové lžíce másla
  • Vypeckované višně
  • Červené víno

Postup při přípravě dezertu „opilá višeň“

  1. Den předtím, než dezert budeme péct, si višně vypeckujeme, zalijeme červeným vínem a necháme 24 hodin odstát.
  2. Druhý den si připravíme veškeré ingredience, které k výrobě dezertu potřebujeme a můžeme se pustit do pečení.
  3. Nejprve si připravíme těsto. Vejce si rozklepneme do misky a ušleháme je společně se sklenicí cukru. Poté přidáme sodu, kterou zakápneme octem. Kakao a sklenici mouky poté přidáme a důkladně vše promícháme.
  4. Takto připravené těsto vylijeme do vymazané formy a upečeme korpus. Poté necháme vychladnout, odkrojíme vrchní část korpusu a vyjmeme střed, tak aby vnitřek koláče zůstal prázdný.
  5. Mezitím, než nám upečené těsto vychladne, si připravíme krém na dort. Ušleháme kondenzované mléko s máslem, do krému přidáme rozdrobený střed dortu a višně a vše promícháme.
  6. Dno rozkrojeného korpusu pomažeme krémem a přiklopíme vrchní část korpusu.
  7. Aby dort nezůstal suchý, připravíme si ještě polevu a dezert s ní přelijeme. Do menšího hrnce smícháme mléko, cukr a kakao a necháme prohřát na mírném ohni, za stálého míchání. Vypneme sporák a v horké polevě necháme rozpustit 2 lžíce másla.
  8. Pokud zbyly ještě nějaké višně, můžeme s nimi dezert dle libosti dozdobit. Dáme do ledničky na pár hodin ztuhnout a můžeme podávat například ke kávě.
K TÉMATU  Až ochutnáte toto domácí nakládané zelí, zapomenete na to kupované z obchodů

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Lahodný dezert s krémem, ovocem a želatinou skvěle vypadá a ještě lépe chutná

Úžasně jednoduchý smetanový dezert s ovocem, který potěší děti i dospělé. Co vám připomíná?

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek