Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Domácí lahodné punčové řezy, které nepředčí žádné kupované

Punčové řezy se objevují na pultech všech cukráren již několik desítek let. Tento proslulý zákusek znaly naše babičky, ale i dědečkové, naše rodiče a teď si na nich pochutnáváme i my. „Punčák“ má zkrátka své letité fanoušky. Jsou však tací, kteří ho nemusí vůbec.
řezy
Zapomeňte na punčové řezy z obchodů. (zdroj foto: pinterest.com)

Přinášíme recept na domácí punčové řezy, který ocení jeho věrní konzumenti. Až ho ochutnáte, přestanete na něj chodit do cukrárny a začnete si ho péct pravidelně sami.

Co budete potřebovat na punčové řezy?

Na přípravu punčových řezů si připravte tyto ingredience:

  • 15 kusů vajec
  • 21 polévkových lžic cukru krystal
  • 21 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 6 dcl vody a jeden a půl balíčku kypřícího prášku

Co je zapotřebí na přípravu věhlasné punčové náplně?

Aby vaše punčové řezy byly opravdu takové, jak je znáte z dětství, je potřeba si připravit punčovou náplň, která zákusek řádně zvláční. Obstarejte si tyto suroviny: 200 mililitrů červeného sirupu (jahodového, nebo malinového), 100 mililitrů vody, 100 mililitrů rumu, šťáva z jednoho citronu, trochu moučkového cukru a červenou potravinářskou barvu. Korpus pak budete potírat ještě rybízovou marmeládou, tak si opatřete i tu. Na vrch zákusku patří ještě poleva, kterou uděláte z 250 gramů moučkového cukru, lžíce horké vody, dvou lžic citronové šťávy a červeného potravinářského barviva.

Jak připravit těsto na punčové řezy?

Budete péct tři korpusy, na každý tedy použijete asi 5 vajec. Postupujte tak, že si nejdříve oddělte žloutky od bílků, z těch pak vyšlehejte tuhý sníh. Do sněhu postupně po jednom přidávejte žloutky, poté cukr, vodu, a pak prosejte do mísy i mouku a kypřící prášek. Tohle množství je vhodné na korpus o velikosti asi 30 x 40 cm. Hotové těsto vlijte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do trouby na 20 minut při 180 stupních Celsia. Takto postupně tedy upečete tři korpusy. Hotové koláče pak nechte vychladnout.

Jak na punčovou náplň a polevu

Punčovou náplň si připravíte tak, že smícháte ovocný sirup, citronovou šťávu, cukr a rum. Nakonec přidáte trochu červeného potravinářského barviva a asi lžíci vody. Směsí pak budete pokapávat korpusy, aby byly opravdu zodpovědně punčové. Poleva je snadná, smícháte pouze všechny suroviny (cukr, vodu, citronovou šťávu a barvivo) a získáte hladkou hmotu, kterou budete nanášet na hotový zákusek.

K TÉMATU  Rostou u vás borůvky? Tak zkuste tenhle zákusek

Kompletace punčových řezů a servírování

Vychladlé korpusy vyjměte z plechů a na řadě je jejich spojování pomocí náplně. První korpus potřete silnější vrstvou rybízové marmelády a přiložte na něj posléze druhý korpus. Ten pokapejte zodpovědně po celé ploše punčovým roztokem a potřete znovu marmeládou. Následuje poslední korpus, kterým zákusek zakončíte. Na vrch dezertu vlijete a rozprostřete rovnoměrně polevu. Necháte v chladu ztuhnout a podáváte. Je to neskutečná dobrota. Přejeme dobré chutnání!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Rychlý jablečný koláč, který máte za 5 minut hotový

Nadýchaný dort z bílků, který musíte vyzkoušet. Zapomeňte na klasická suchá a hutná těsta

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek