Domácí lahodné punčové řezy, které nepředčí žádné kupované
Přinášíme recept na domácí punčové řezy, který ocení jeho věrní konzumenti. Až ho ochutnáte, přestanete na něj chodit do cukrárny a začnete si ho péct pravidelně sami.
Co budete potřebovat na punčové řezy?
Na přípravu punčových řezů si připravte tyto ingredience:
- 15 kusů vajec
- 21 polévkových lžic cukru krystal
- 21 polévkových lžic polohrubé mouky
- 6 dcl vody a jeden a půl balíčku kypřícího prášku
Co je zapotřebí na přípravu věhlasné punčové náplně?
Aby vaše punčové řezy byly opravdu takové, jak je znáte z dětství, je potřeba si připravit punčovou náplň, která zákusek řádně zvláční. Obstarejte si tyto suroviny: 200 mililitrů červeného sirupu (jahodového, nebo malinového), 100 mililitrů vody, 100 mililitrů rumu, šťáva z jednoho citronu, trochu moučkového cukru a červenou potravinářskou barvu. Korpus pak budete potírat ještě rybízovou marmeládou, tak si opatřete i tu. Na vrch zákusku patří ještě poleva, kterou uděláte z 250 gramů moučkového cukru, lžíce horké vody, dvou lžic citronové šťávy a červeného potravinářského barviva.
Jak připravit těsto na punčové řezy?
Budete péct tři korpusy, na každý tedy použijete asi 5 vajec. Postupujte tak, že si nejdříve oddělte žloutky od bílků, z těch pak vyšlehejte tuhý sníh. Do sněhu postupně po jednom přidávejte žloutky, poté cukr, vodu, a pak prosejte do mísy i mouku a kypřící prášek. Tohle množství je vhodné na korpus o velikosti asi 30 x 40 cm. Hotové těsto vlijte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do trouby na 20 minut při 180 stupních Celsia. Takto postupně tedy upečete tři korpusy. Hotové koláče pak nechte vychladnout.
Jak na punčovou náplň a polevu
Punčovou náplň si připravíte tak, že smícháte ovocný sirup, citronovou šťávu, cukr a rum. Nakonec přidáte trochu červeného potravinářského barviva a asi lžíci vody. Směsí pak budete pokapávat korpusy, aby byly opravdu zodpovědně punčové. Poleva je snadná, smícháte pouze všechny suroviny (cukr, vodu, citronovou šťávu a barvivo) a získáte hladkou hmotu, kterou budete nanášet na hotový zákusek.
Kompletace punčových řezů a servírování
Vychladlé korpusy vyjměte z plechů a na řadě je jejich spojování pomocí náplně. První korpus potřete silnější vrstvou rybízové marmelády a přiložte na něj posléze druhý korpus. Ten pokapejte zodpovědně po celé ploše punčovým roztokem a potřete znovu marmeládou. Následuje poslední korpus, kterým zákusek zakončíte. Na vrch dezertu vlijete a rozprostřete rovnoměrně polevu. Necháte v chladu ztuhnout a podáváte. Je to neskutečná dobrota. Přejeme dobré chutnání!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Rychlý jablečný koláč, který máte za 5 minut hotový
Nadýchaný dort z bílků, který musíte vyzkoušet. Zapomeňte na klasická suchá a hutná těsta