Chutný dezert Marlenka nemusíte kupovat. Zvládnete ji doma, bez nutnosti zapínat troubu
Dezert Marlenka si můžete připravit podle tohoto receptu i doma. A bez pečení.
Co budete potřebovat?
Aby se vám domácí Marlenka opravdu povedla, neobejdete se pochopitelně bez správných ingrediencí. O jaké se jedná a co budete potřebovat? Stačí jenom pár surovin. A to:
- 2 medové pláty
- 1 karamelové Salko
- 300 g másla
- 2 karamelové pudinky
- 550 ml mléka
- 5 lžic cukru
- Vlašské ořechy dle potřeby
- Čokoládu na polevu
Začínáme pudinkem
Jako první si na svou domácí Marlenku nachystáte pudink. Ten stačí uvařit podle návodu. Základem je mléko, cukr a potom také karamelový prášek. Když je pudink hotový, odstavte ho ze sporáku a můžete ho nechat chladnout.
Nachystejte máslový krém
Mezi tím, co pudink stydne, si můžete nachystat karamelový máslový krém. I tady je to celkem jednoduché, jelikož základem bude v tomto případě právě povolené máslo a také Salko. Vše smíchejte dohromady. Klidně použijte i kuchyňský mixér, který vám vše usnadní.
Ingredience propojte
Nyní už stačí obě ingredience jenom propojit dohromady. Krém ze Salka opatrně ručně přidávejte do pudinku, díky čemuž může vzniknout jednotná vláčná karamelová hmota. Tímto máte přípravné práce za sebou a můžete jít takzvaně do finále.
Vytvořte dort Marlenka
Jednotlivé pláty si rozdělte na 6 stejných dílů. A začněte s tvorbou vašeho dortu. To už je velmi jednoduché, jelikož se jedná o klasické střídání a vrstvení. Základem je plát, který pomažete krémem a přidáte trochu nasekaných ořechů. A takto stále dokola.
Na závěr už přijde jenom poleva, kterou vytvoříte tak, že čokoládu rozehřejete ve vodní lázni a potom s ní váš dort jenom polijete. Ten potom nechte pár hodin v lednici a je hotovo. Už stačí jenom naporcovat a hlavně ochutnat.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Lahodný dezert s želatinou a ovocem
Čokoládový fondán. Výborný dezert, na který potřebujete jen dvě ingredience