Úterý , 24. 09. 2024

Jaromír

Podzim je tady

Podzim je tady a s ním přichází chladnější dny, barevná příroda a tajemné svátky jako Dušičky a Halloween. Dny se zkracují, příroda se mění, a my cítíme pomalé uklidnění tohoto magického období
podzim
začal magický podzim

Nastal magický podzim

Podzim je tady a s ním přichází období, kdy se dny začínají zkracovat a noci prodlužovat. Příroda se pomalu chystá ke spánku a my se těšíme na tajemné a kouzelné svátky, jako jsou Dušičky a Halloween. Atmosféra podzimu je plná změn a nových začátků, které nás čekají v nadcházejících týdnech.

Tajemství zkracujících se dní

Od této chvíle se budou dny zkracovat a noci prodlužovat, a to až do zimního slunovratu, který nastane 21. prosince. Proč se tak děje? Zemská osa je nakloněná o 23,5 stupně, což znamená, že během roku se severní a jižní polokoule střídavě naklánějí směrem ke Slunci. Na severní polokouli nyní začíná období, kdy se od Slunce vzdalujeme, a právě to je důvod, proč dny budou kratší a chladnější.

Podzimní kouzlo a změna energií

Toto období je časem proměn a uklidnění. Příroda se připravuje na zimní spánek a my cítíme, jak se mění i energie kolem nás. Mnoho kultur věří, že rovnodennost je časem pro rovnováhu nejen v přírodě, ale i v našich životech. Může být vhodnou příležitostí k zastavení a zamyšlení nad tím, co v našich životech potřebuje harmonii.

Meteorologický vs. astronomický podzim

Zatímco astronomický podzim začíná až teď, meteorologové ho slaví už od 1. září. Tento rozdíl má své kořeny v praktických potřebách vědy, aby mohla lépe sledovat klimatická data. Astronomický podzim nám ale přináší nejen fyzické změny, ale také duchovní rozměr, který je spojen s rovnodenností.

Toto období nám přináší nejen změnu počasí, ale i prostor pro nové začátky a rovnováhu. Pusťte se do něj s otevřenou myslí a nasajte jeho kouzlo.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Dýňový koláč podle Honzy Eliáše, kterého znáte na Instagramu jako Cestaklukazmesta

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V éře globalizace a digitálních technologií se hranice pro lásku stírají a příležitosti pro mezinárodní vztahy rostou. Tento článek vám nabídne pohled na to, jak moderní technologie a změněná společenská dynamika otevírají dveře k nalezení partnera v jakékoli části světa. Zabýváme se tipy pro bezpečné online seznamování, překonávání kulturních a jazykových bariér, a jak udržovat vztah na dálku, zatímco plánujete společnou budoucnost. Navíc představíme inspirativní příběhy párů, kterým se podařilo překonat vzdálenost a rozdíly, a sdílíme rady, jak si vybudovat pevný a šťastný vztah, bez ohledu na to, kde na světě se nacházíte.
Žádné léto se neobejde bez pokrývky hlavy, otázkou ale je, co tento rok nosit? Podle módní stylistky Holly Katz: „Není v létě nic módnějšího, než si chránit obličej před sluncem."
Domácí pracovna je prostor, který byste měli dostatečně oddělit od zbytku domova. Pokud se pracovna rozlézá po bytě, ztrácí se hranice mezi prací a odpočinkem a kvalitně nesplňuje ani jedno. Inspirujte se pěknými pracovnami, a třeba dostanete nápad, jak zařídit tu svou.
Když se pleťové póry ucpou nečistotami a přebytečným kožním mazem, začnou se černé tečky objevovat rychleji než houby po dešti. Co na ně platí? Zapomeňte na drahou kosmetiku, pár účinných zbraní máte doma! A ke všemu jsou za hubičku…
Zázrak moderní kosmetiky nebo prastará síla přírodních kamenů? Odhalte spolu s námi účinky malého kosmetického pomocníka jménem roller, kterého si zamilujete už po prvním použití.
V dnešní době se dá pronajmout všechno - auto, dům, karavan i chalupa. Také tlupa stěhováků, skákací hrad, domácí spotřebiče nebo ženská děloha. Proto asi není nic divného na tom, že se za poplatek dá „vypůjčit“ i dětské oblečení
Pozdrav vycházejícímu slunci nad třpytícím se oceánem. Meditace za zvuku mořských vln. Uvolňující procházky palmovými háji. Kokosová voda a spousty exotického ovoce. Potřebujete dovolenou pro tělo i mysl? Vydejte se do teplých krajin za jógou. Spojit dovolenou s cvičením jógy je stále víc a víc populární.
Čas je to, oč tu běží. Nikdy ho není dost a zvláště v poslední době je každá minuta drahá. Ze dne na den jste se staly na plný úvazek nejen matkami, ale i učitelkami, vychovatelkami a kuchařkami. K tomu všemu musíte zvládnout ještě svoji práci. Pokud se z toho nechcete zbláznit, rozdělte úkoly v rodině a nebojte se ulehčit si práci. Využijte všeho, co doba nabízí, a uvidíte, že bude i teplé jídlo.
Barva bot o vás hodně prozradí a v případě lodiček to platí dvojnásob. Vyberte si barvu podle svého vkusu a osobnosti a doplňte svůj outfit chytře a vkusně. Lodičky jsou klasické dámské boty, kterými nikdy žádný model nepokazíte. Můžete je brát na slavnostní příležitosti k róbám, ale využijete je i v casual módě. Ženy v byznysu je také ocení ke kostýmkům nebo do práce na jednání. Lodičky jsou kouzelně ženské, proto se vyplatí mít jich víc párů. Jaké barvy by neměly chybět ve vašm obetníku objevíte v tomto článku.
Řeč je v našem životě velmi důležitá. Přece jen si jistě hned po pár větách všimnete, pokud někdo nevyslovuje zcela správně, koktá nebo mu dělá potíže výslovnost některých písmen. Řeč se u nás vyvíjí od útlého dětství a je dobré sledovat, jestli tu nenastávají nějaké potíže. Ty je mnohem snazší řešit okamžitě než později v dospělosti.
Holčička si hraje na doktora, a jejím zvláštní pacientem je skutečně odevzdaný a trpělivý bulteriér. Je takhle klidný i u opravdového veterináře? Opravdu roztomilý páreček, který vás pobaví.
Léto je čas dovolených a určitě využíváte každé volné chvíle, abyste ji strávila na sluníčku a čerstvém vzduchu. Kůže se může i v létě vysušit. Dlouhým pobytem na sluníčku, v bazénu, v moři. Udělejte si čas na relaxační rituál a domácí peeling.

Výběr článků

Přestože má jít o svátky klidu a míru, jsou Vánoce často spojené s nákupním šílenstvím. Lidé v České republice nakupují čím dál tím více dárků a zvyšují se i výdaje spojené s Vánocemi. Kolik tedy v průměru Češi za Vánoce utratí? A je vůbec možné při nákupu vánočních dárků výrazněji ušetřit? Na to se podíváme v tomto článku.
Slyšeli jste už o zázraku jménem Yoni vajíčko? Pokud ne, my vám ho rádi představíme. Zaměříme se na účinky, které má na ženské tělo, na správné používání i na jeho historii. V našem přehledném článku se dozvíte, jaké zázraky tento elegantní kamarád pro ženy dokáže s myslí, tělem a jak působí na celkové zdraví.
V tuhle chvíli nejvíc letí dřevěné nebo laminátové podlahy, ale i parkety, a imitace dřeva. Položit můžete i lino, které se tváří jako dřevo, to je nejlevnější varianta. Tmavší barvy dominují. Prohlédněte si galerii.

Nepřehlédněte

Už jste někdy slyšeli o ASMR? O technice, která vám díky souboru zvuků dopřeje příjemný pocit uvolnění, relaxace a pomůže vám rychleji usnout? Pokud ještě ne, lepší pozdě než vůbec. Mrkněte, v čem spočívá její tajemství. A proč jí propadlo tolik lidí.
Blíženci jsou třetím znamením zvěrokruhu (22.5. - 21.6.), kterému vládne planeta Merkur. Jedná se o vzdušné znamení, pro něž je charakteristická upovídanost, zvídavost a přemýšlivost. A co dalšího? Jak Blíženci obvykle přistupují k životu, lásce, kariéře?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek