Středa , 18. 09. 2024

Kryštof

Sagvan Tofi slaví 60 let: Idol generace 80. let stále v centru pozornosti

Dne 7. září 2024 slaví své 60. narozeniny Sagvan Tofi, herec, zpěvák a model, který se stal ikonou pro mládež 80. let. Jeho cesta ke slávě byla nejen rychlá, ale i výrazná. Svým charismatem si získal srdce tisíců fanoušků, především díky filmům jako Vítr v kapse a Láska z pasáže, které ho proslavily nejen na plátně, ale i v bulvárním světě.
Sagvan Tofi
Sagvan Tofi slaví 60 let

07. 09. 2024

07. 09. 2024

Herecký debut a cesta k úspěchu

Sagvan začal svou hereckou kariéru už v dětství, kdy navštěvoval dramatický kroužek. Po studiu na Pražské konzervatoři se brzy dostal na filmové plátno, kde debutoval v komedii Od vraždy jenom krok ke lži v roce 1982. Hned následující rok si zahrál jednu z hlavních rolí ve filmu Vítr v kapse, kde poprvé spolupracoval s Lukášem Vaculíkem. Tato dvojice se stala neoddělitelnou a stála za jedněmi z nejpopulárnějších filmů té doby.

Sagiho největší hit Dávej ber.

Filmové hity a herecká dvojka

Filmy jako Vítr v kapse a Láska z pasáže vytvořily kolem Sagvana a Lukáše Vaculíka fenomén, který zbožňovaly tisíce mladých fanoušků. Tento úspěch přinesl dvojici slávu nejen v Česku, ale i v okolních zemích. Sagvan pokračoval v dalších filmových rolích a spolupracoval s renomovanými režiséry, jako jsou Antonín Kopřiva a Vít Olmer.

Sagvan Tofi a Lukáš Vaculík v 80. letech, oba oblečení v kožených bundách a džínách, sedí venku vedle sebe. Tofi a Vaculík patřili mezi největší sexsymboly tehdejšího Československa.
Vaculík a Tofi patřili v 80. letech minulého století k největším sexsymbolům v tehdejším Československu

Umělecká pauza a návrat na scénu

Po revoluci se věnoval režírování videoklipů a na čas se umělecky odmlčel. V roce 1992 se však vrátil na filmové plátno ve filmu Kamarád do deště II: Příběh z Brooklynu. Navzdory menší přítomnosti na filmovém poli se Sagvan stále objevoval v centru pozornosti, a to díky své popularitě v bulvárním tisku. Svou osobnost potvrdil také vydáním alba Best of Sagvan Tofi a knihy Sagiho skandálovník, ve které odhaluje zákulisí showbyznysu.

Popularita, která neupadá

I když se dnes věnuje spíše moderování a psaní, jeho hvězda rozhodně nezhasla. V roce 2008 začal moderovat společenský magazín Přísně tajné, kde znovu prokázal svůj talent bavit a upoutat publikum. I po 60 letech zůstává výraznou postavou českého showbyznysu, která inspiruje a přitahuje nové generace fanoušků.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Festival v Benátkách: Kdo letos zazářil na červeném koberci?

Pavel Nový: Herec, se kterým nás baví život

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Grill párty, ale i tradiční české opékání se těší stále větší popularitě! Není tak divu, že se mění i zvyklosti ohledně vybavení letních teras či pergol. V současné době zde už nenajdete jen pohodlné posezení pro rodinu a přátele, ale i další kusy praktického nábytku, které poskytují cenný úložný prostor na věci, které je vhodné mít při trávení volného času venku po ruce.
Modrý úplněk ve znamení Vodnáře, který nastává 19. srpna 2024, přináší jedinečnou příležitost k osobní transformaci a hlubokému přehodnocení našich životů. Tento vzácný astronomický jev bude mít vliv na naše zdraví, psychiku, kariéru i osobní vztahy. Jakým způsobem nás tento úplněk ovlivní a jak můžeme jeho energii co nejlépe využít?
Design stodoly využívá délku domu a umožňuje naplno maximalozovat výhledy ven a přirozené osvětlení uvnitř domu. Stealth Farmhouse je prostě úžasný. Chlubí se bezúdržbovými obklady, a uvnitř naleznete mimo jiné i čtyři ložnice a tři koupelny. Okna jsou orientována na sever
Omrzely vás všechny ty stále dokola opakující se jídla, která si připravujete? Máte občas chuť odměnit vaše chuťové pohárky něčím netradičním – nebo něčím, co jste třeba ještě nikdy předtím neochutnali? V tom případě vám určitě uděláme chutě hned několika tipy na božská italská jídla, která zkrátka musíte ochutnat!
Strach z pavouků, strach z uzavřených prostor, strach ze tmy. Na tom není vůbec nic neobvyklého. Ale existují mezi námi tací, kteří trpí strachem ze skutečně roztodivných věcí.
Člověk si nikdy ničím nemůže být úplně jistý, já jsem si ale byla jistá, že prožívám konečně pravou lásku. Měla jsem plány do budoucna, konečně jsem chtěla založit rodinu, po které jsem tolik toužila. S přítelem jsme spolu začínali už společný čtvrtý rok, už byl čas.
Když jsme se s manželem nastěhovali do nového domu po rekonstrukci, pořád se nám na něm něco nezdálo. Sem tam se ozývaly zvláštní loupavé zvuky - a omítka se loupala na místech, kde nebyl žádný důvod k vlhkosti. Nakonec jsme v domě prostě a jednoduše necítili dobře. Tenkrát jsme spojení "energetický úklid" vůbec neznali.
Tohle jistě všechny známe… Ani se nenadějete, chvilku zůstanete na sluníčku (ať už odpočívat nebo pracovat) a večer se pak doma nestačíte divit, jak máte červená ramena, záda nebo jinou část těla. Je to nepříjemné, člověku se špatně spí, pokožka je napjatá, citlivá. Kolikrát je obtěžující i nošení různého oblečení s ramínky, těsnějšími okraji. Jak si můžete v takovou chvíli pomoct a dát svou pokožku zase rychle do pořádku?
Za málo peněz hodně muziky? Tak nějak by se dala okomentovat situace kolem vajec. Už jste někdy slyšely o tom, že svými schopnostmi strčí do kapsy mnohé kosmetické produkty? Návod, jak s nimi naložit, máte přímo tady!
Agresivita zahrnuje komplex jednání, které patří do lidské společnosti. Nelze ji ze života vyloučit, protože má nejen své negativní, ale také pozitivní stránky. Pomáhá nám přežít i překonat různé překážky. Pokud se však projevuje ve formě destrukce a násilí, do společnosti nepatří.

Výběr článků

Marie Frederiksson, která byla jako zpěvačka skupiny Roxette jedním z nejznámějších hlasů v 80. a 90. letech, zemřela po dlouhém boji s nemocí. Navždy se vryla do paměti hlavně písní It Must Have Been Love z filmu Pretty Woman.
My ženy každý den vyhlížíme návrat partnera, a tak trochu potají doufáme, že nás alespoň jednou za čas překvapí krásnou kytičkou. Květiny milujeme, jsou pro nás symbolem toho, že na nás tomu druhému záleží. Dřív pánové nosili domů květiny pravidelně, dnes je to jiné. Pánové, pokud jste sem tajně zabloudili a hledáte tip, jaké květiny mají ženy rády, čtěte dál!
Alkohol je obecně velmi kalorický, proto ho výživoví poradci v rámci hubnutí moc nedoporučují. Jak moc může občasná sklenka vína ovlivnit vaše snažení? Co na to říkají odbornice na hubnutí a zdravý životní styl?

Nepřehlédněte

Zajíždíte prsty do vlasů a cítíte, jak jsou suché? Štve vás to? V létě byste jim měla věnovat mnohem vyšší pozornost, než kdy jindy. Časté koupání, mytí, slunce, mořská sůl ani chlorovaná voda jim totiž moc nesvědčí. Mnohem rychleji se vysušují a lámou. Jak se o ně starat?
Příprava na pohovor v digitální době vyžaduje trochu jiný přístup než klasický pohovor. S rozvojem technologií a nárůstem online pracovních pohovorů je důležité vědět, jak se na takový pohovor připravit, abyste byli úspěšní. Zde je několik praktických tipů, jak se připravit na pohovor v dnešním digitálním světě.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek