Čtvrtek , 16. 05. 2024

Přemysl

Známe vítěze Cen Anděl: Nejlepší album má kapela November 2nd, bodovali i Anna K., David Koller a Viktor Sheen. Podívej se na výsledky

Na slavnostním večeru v pražském O2 universu se rozdávaly prestižní Ceny Anděl, přičemž sobotní gala byla svědkem ocenění nejlepších z nejlepších na české hudební scéně. Středem pozornosti se stala kapela November 2nd, která si odnesla ocenění za Nejlepší album, ale světla reflektorů se soustředila i na umělce jako Anna K, David Koller a Viktor Sheen, kteří rovněž zaznamenali významná vítězství.
Anděl
Ceny Anděl znají své vítěze.

31. 03. 2024

31. 03. 2024

Ceny Anděl rozdány: Slaví November 2nd, Anna K. a další hvězdy

V rámci slavnostního večera v pražském O2 universu se v sobotu předávalo šestnáct prestižních sošek, které oceňují to nejlepší z české hudební scény. O titul nejlepšího alba se postarala kapela November 2nd se svým stejnojmenným počinem, jenž dle České hudební akademie dokázal české hudební umění posunout na světovou úroveň. Pod taktovkou Saši Langošové a Romana Helcla se kapela stala symbolem muzikantské preciznosti a vynikajícího uměleckého zpracování.

Nová generace jde vpřed

Večer plný hudby a ocenění přinesl rovněž uznání pro řadu dalších umělců. Viktor Sheen a Calin získali sošku v kategorii Společný projekt díky albu Roadtrip, zatímco rapové laury si odnesl MC Gey za své album O tatínkovi, který usnul. Legenda české hudební scény Jiří Korn byl uveden do Síně slávy, čímž byl oceněn jeho půlstoletý přínos české hudbě, zahrnující desítky hitů i nezapomenutelné filmové role.

Vítězství v jednotlivých kategoriích si odnesli následující umělci:

  • Nejlepší sólový interpret: David Koller s albem LP XXIII
  • Folk: Marie Puttnerová za album Laila Tov
  • Sólová interpretka: Pam Rabbit s albem I Love the Internet
  • Klasika: Soubor Martinů Voices pod vedením Lukáše Vasilka s dílem Britten
  • Skupina: J.A.R. za album Jezus Kristus Neexistus?
  • Alternativa a elektronika: Anna Vaverková s Pozdravy z polepšovny
  • Společný projekt: Calin & Viktor Sheen za album Roadtrip
  • Rock: Exorcizphobia s Spiritual Exodus
  • Skladba: Údolí včel od Anny K., za niž stojí autor T. Vartecký
  • Slovenské album: Hex s albem Kde je tu láska?
  • Rap: MC Gey za O tatínkovi, který usnul
  • Objev roku: Tereza Balonová s Lampiony
  • Jazz: Společný projekt Davida Dorůžky, Roberta Fischmanna a Martina Nováka – Gilgul
  • Videoklip: Traps In My Feed od dné s FVLCRVM, režie L. Vacke
  • Nejlepší album: November 2nd od November 2nd
  • Síň slávy: Jiří Korn

MOHLO BY SE VÁM HODIT

K TÉMATU  Eva Burešová: Renesanční žena s úsměvem Mony Lisy

Milá Evičko, milý Luďku”! Kolářová exceluje v Činoherním klubu

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pojďte se v klidu usadit a kroutit hlavou nad příběhy nešťastníků, kterým se rozhodně první rande nepovedlo podle jejich vysněných představ. Kdo si neohlídal zuby, kdo to přehnal s romantikou, kdo ukázal ze svého těla více, než měl původně v plánu a kdo již svou životní lásku nebyl schopen nahradit někým novým?
Volno v práci máte sice oficiálně nahlášené, ale jak s ním naložit, to je stále velkou neznámou? Co takhle podívat se do Řecka, kde probíhalo natáčení oblíbeného muzikálu. Nadchnout by vás mohlo i Fidži, které máte spojené s příběhem o dvou malých ztroskotancích…
Společnost Trust uvádí na trh sluchátka Trust Noma pro poslech hudby a hands-free volání s poutavým retro designem. Chcete je vyhrát? Máme pro vás jednoduchou soutěžní otázku. Zpříjemněte si Vánoce poslechem hudby.:)
Mezi poruchy příjmu potravy rozhodně nepatří jenom bulimie nebo anorexie. O nemoci zvané orthorexia nervosa jste možná ještě neslyšeli. Jde o skutečnou posedlost zdravým stravováním. Co všechno s sebou tato nemoc přináší?
Už jste slyšeli o naturopatii? Že ne? V tom případě poslouchejte dobře. Možná na alternativní medicínu nevěříte, ale pokud ano, naturopatie vás bude bavit. Existuje už od roku 1936 a je oblíbená hlavně mezi příznivci lidového léčitelství.
Dnes budou mít energie všichni na rozdávání. Pokud si chcete s někým něco vyřešit, do toho! Péči věnujte svým nohám a dejte pozor při výběru parfému!
Mít krásné a upravené nehty je pro většinu z nás samozřejmostí. Ovšem pokud občas hledáte nápady, jak své nehty pro tentokrát ozdobit, určitě vám přijde vhod náš nový článek, který vám prozradí, jak sladit design svých nehtů s aktuálními trendy. A že bude z čeho vybírat!
Nákup vánočních dárků se často mění v noční můru, každý z členů rodiny totiž obvykle všechno má, nic nepotřebuje a zejména starší lidé zkrátka nic nechtějí a je velmi těžké se jim zavděčit. Také každý rok řešíte tohle dilema? Nevíte, čím potěšit a obdarovat své nejbližší a docházejí vám nápady? Podle čeho vlastně dárky vybírat a opravdu se trefit? Nikdo nechce dát dárek, který nepotěší. Jděte na to letos chytře.
Co takhle trochu zpestřit interiér? Pokud patříte mezi ty, které mají rády "udělej si sám", tohle jsou nápady pro vás. Originální květináče, plyšová spona na záclony, zarážka na knihy nebo talířek na jednohubky, to vše má jedno společné - základem jsou staré hračky. Nějaký vhodný kousek najdete i u vás, a pak hurá do díla. Zkuste trochu netradiční dekorace!
Přestože Vánoce jsou obdobím radosti a dávání, může být výběr vhodného dárku pro děti někdy komplikovaný. Dnešní článek na Dámské Lize upozorňuje na pasti nevhodných dárků pro nejmenší pod stromečkem. Od nesprávných hraček až po problematické trendy, prozkoumáváme, co by rodiče měli brát v úvahu při výběru dárků pro své ratolesti, aby byly nejen radostné, ale i bezpečné svátky

Výběr článků

Události minulých týdnů nás nenechaly chladnými a rozhodli jsme se, že se vydáme dále za poznáním sebe sama. Karanténu jsme zvládli každý po svém, stejně tak jsme si v sobě všichni museli zpracovat strach o sebe i své nejbližší. Nyní je čas se se vším vypořádat. Každý po svém. My zkusili pobyt ve tmě aneb týdenní terapii, kdy se o sobě dozvíte mnohem více, než byste čekali.
Kočky jsou malé domácí šelmy, a všechny se liší svojí individuální povahou, stejně tak jako lidé. Občas jsou kočičky nevědomky strašně roztomilé! Loví světýlka na zdech, útočí na vlastní odraz v zrcadle nebo se snaží nacpat do co nejmenší krabice. Co dělá ta vaše?
To, že sex je naprosto přirozenou součástí našich životů, je zcela jasné. Jenže už málokdo si uvědomuje, že chování po sexu o nás mnohé vypovídá. Poradíme vám, co muži nesnáší, když ženy dělají bezprostředně po sexu a na co si dát pozor.

Nepřehlédněte

Hledáte inspiraci na zajímavé knihy, které byste si mohla vychutnat ve chvilkách klidu o velikonočních prázdninách? Níže najdete hned pět tipů na čtení, u kterého se rozhodně nudit nebudete.
Tajemný společník tam kdesi z vesmíru, který nám svítí noc co noc – to je Měsíc. Jeho fáze nás zahalují do symboliky a mystiky, ovlivňují naše nálady a energii. Každá fáze Měsíce nese svůj význam a zanechává stopu na našem nitru. Věnujte jim pozornost, prozkoumejte jejich význam a objevte, jak mohou ovlivnit vás a váš život. Vstupte do fascinujícího světa měsíčního cyklu a prožijte jeho magii na vlastní kůži.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek