Středa , 08. 05. 2024

Statní svátek - Ukončení II. světové války

Jak vykouzlit vánoční atmosféru? 8 tipů, co by vám nemělo chybět na Štědrý den

Sváteční atmosféra je o víc než jen vánočním stromečku a dárcích. Jak vykouzlit tu pravou vánoční pohodu? Dnešní článek na Dámské Lize přináší osvědčené tipy, které vám pomohou vytvořit nezapomenutelnou atmosféru na Štědrý den. Od kouzelného osvětlení po voňavé lahůdky, zjistěte, co by nemělo chybět ve vašem vánočním repertoáru a jak si užít tento magický čas s rodinou a přáteli.

Štědrý den je jedním z nejkrásnějších dnů v roce, kdy můžete vytvořit magickou vánoční atmosféru pro sebe a své blízké. Zde je několik osvědčených tipů, co by nemělo chybět ve vašem vánočním repertoáru:

1. Kouzelné osvětlení

Osvětlení hraje klíčovou roli ve vytváření vánoční atmosféry. Zapálejte vánoční svíčky, rozsviťte stromeček a vytvořte jemné a teplé světlo, které dodá místnosti kouzelný nádech.

2. Vánoční hudba

Vytvořte si vánoční playlist plný oblíbených vánočních písní a melodií. Hudba dokáže zvýraznit vánoční atmosféru a vyvolat nostalgii.

3. Vůně Vánoc

Voňavé svíčky, vonné tyčinky nebo aromaterapie s vůněmi skořice, vanilky a citrusů mohou dodat místnosti příjemnou vánoční vůni.

4. Tradiční vánoční pokrmy

Připravte si tradiční vánoční pokrmy, jako je kapr, bramborový salát, rybí polévka a cukroví. Vůně a chuť těchto pokrmů jsou neodmyslitelně spojeny s Vánoci.

5. Ozdoby a dekorace

Obytný prostor ozdobte vánočními dekoracemi, jako jsou vánoční koule, věnce, a vánoční ozdoby na stromečku. Vytvoří to atmosféru pohádkového svátku.

6. Vánoční příběhy a pohádky

Na Štědrý den si přečtěte nebo vyprávějte vánoční příběhy a pohádky, které vás přenesou do světa vánočního kouzla.

7. Vánoční filmy a pohádky

Večer si pusťte vánoční filmy a pohádky. Rodinná tradice sledování vánočních filmů je kouzelným způsobem, jak strávit čas společně.

8. Vánoční překvapení a dárky

Připravte malé vánoční překvapení pro své blízké. To nemusí být jen dárek, ale i milé slovo nebo gesto lásky.

S těmito tipy můžete vytvořit nezapomenutelný Štědrý den a okouzlit své blízké vánoční atmosférou. Pamatujte si, že Vánoce jsou o lásce, radosti a sdílení s těmi, které máte rádi.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V počátcích každého vztahu je velmi těžké odhadnout, jak je ten druhý naladěn, jaká témata ho uvádějí do rozpaků a které mu naopak vůbec nevadí, nebo ho dokonce těší. Pokud spolu ale trávíte romantický večer, vždycky dopadne velmi nechvalně, pokud stočíte řeč na jedno z níže uvedených témat.
O Češích se říká, že jsou národem pejskařů. Vždyť za své čtyřnohé psí parťáky jsou schopní utratit i přes milion korun ročně. To ukazují statistiky. Utrácí se předně za kvalitní žrádlo, také za veterináře a samozřejmě za produkty určené k dentální hygieně. Chovatelé si moc dobře uvědomují, že v psí dutině ústní probíhají stejné procesy jako u lidí. I v psí dutině se mohou vyskytnout zubní kameny nebo zubní plak vedoucí ke zmiňovanému problému. Proto se nedoporučuje podceňovat péči o psí chrup.
Na své zahrádce i v květináči můžete pěstovat kdejaké koření, bylinu nebo rostlinu. Zatímco někdo se uchyluje cestou levandule pro uklidnění, jiný se rozhodl zasadit si do záhonu či připraveného truhlíku saturejku.
Rok co rok se s příchodem vánočních svátků napříč rádii rozeznívá typicky vánoční playlist, mezi kterým nikdy nechybí hitovka od Mariah Carey All I Want for Christmas Is You. Každý tuhle pecku zná, mnozí z nás si ji s oblibou pouští jako kulisu při pečení cukroví nebo balení dárků. Je prostě natolik nadčasová, že ji můžeme slyšet zas a znovu. Víte ale, kdy a jak legendární písnička vlastně vznikla a hlavně, kolik každoročně vydělává? Nejen na to se podíváme!
Milujete pohyb při hudbě? Dobře děláte! Nedávno bylo vědecky prokázáno, že právě dynamická hudba má na celkový výsledek cvičení velmi pozitivní vliv. Při domácím cvičení, ve fitku i v bazénu je proto skvělé se zaposlouchat do hudby. Co se s vaším organismem bude dít?
Provoněný domov pozitivně působí na naše smysly. Osvěžovače zakoupené v obchodech jsou ovšem nejen drahé, ale jejich složení může kvalitu vzduchu ovlivnit nepříznivě. Vyrobte si své vlastní vůně! Kombinujte a vymýšlejte podle ročního období i místnosti, do které chcete vůni umístit.
Kadeřník Samuel Ryde má netradiční zálibu. Fotí momentky každý den ve stejný čas a to už deset let. Co ho motivovalo k jeho neobvyklému koníčku a jaký v něm vidí význam? Přečtěte si víc!
Výběrem svatebních šatů stráví mnoho nevěst i několik týdnů. Patříte k těm, které se nemohou rozhodnout? Nechte se inspirovat módními trendy roku 2022 a možná najdete, co hledáte.
Dopřáváte si klasického turka? Mnoho z nás nedá dopustit na silnou kávu. Jakmile ji ale dopijeme, kávovou sedlinu, která zůstane na dně, bez milosti vyhodíme. To je ovšem škoda, protože lidově nazývaný lógr může u vás doma najít další využití.
Dnes jsem snědla svůj objednaný Caesar salát, i když vím, že měl chyby. Ale dávám si ho často. Tak jsem špatný druh použitého salátu a kus opečené slaniny neřešila. Vím, co jsem si objednala. Ovšem určitě se vám stává, že si dáte něco, co vůbec neodpovídá kvalitě, kterou jste očekávala. Co může být v restauraci předmětem reklamace?
Každý z nás občas vytřídí nějaké oblečení ze skříně. Jenže nastává otázka, kam s ním? Obvykle chceme, aby se stále pěkné a zachované kousky dále využily, můžeme je tedy prodat, darovat nebo je hodit do kontejnerů na textil. Tato možnost je nejjednodušší, navíc lidé věří, že tohle oblečení dále využije charita a rozdá co nejvíce věcí potřebným. Je tomu ale skutečně tak? Kam doopravdy oblečení z kontejnerů na textil putuje?
Matkou se můžete stát i po čtyřicítce. A to s přehledem. Které celebrity jdou příkladem? Podívejte se.

Výběr článků

Zima už mnohé začíná deprimovat, proto se snaží vnést si první střípky jara alespoň k sobě do šatníků. Svetry tak stále zůstávají v popředí, ale pomalu začínají být vytěsňování kousky nejmódnějších stylů přicházejícího teplejšího ročního období. Víte, co se bude nosit?
Pohřeb je jedna z nejsmutnějších událostí v našem životě. Je tedy potřeba nic nezanedbat a rozloučit se s láskou a pokorou. Přirozenou součástí je čas na klid, truchlení a celkově zpracování této těžké události.
Leden je ideálním obdobím, kdy byste si měli naordinovat očistu. Zbavíte se při ní všech škodlivých látek a zároveň posílíte imunitu. Přece jen játra, a nejen ta, dostala v závěru roku pořádně zabrat. Chcete-li jim ulevit, zapojte se do soutěže o balíček doplňků stravy Naturevia, který vám pomůže při detoxikaci organizmu a navíc podpoří vaši obranyschopnost.

Nepřehlédněte

Tak ještě asi před deseti lety mělo vyhledávání partnera na internetu špatnou pověst. Ženy se bály, že inzeráty na seznamkách zadávají pouze zoufalci nebo muži, kteří touží po nezávazném sexuálním vztahu. Doba se však změnila. Internetové seznamky jsou dnes uznávaným seriózním způsobem, jak najít toho pravého. Šance je tedy vysoká.
Denisa Cziglová, známá z účasti v MasterChef Česko, zemřela ve věku 35 let po statečném boji s rakovinou. Během svého života se snažila pomáhat ostatním onkologickým pacientům a svoje zkušenosti sdílela v knize, aby podpořila ty, kteří čelí podobným výzvám. Vedle toho si vybudovala rodinu a žila plnohodnotný život.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek