Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Děláme stejné chyb jako naši předci? Nevěra, hádky, to vše je v genech!

Říká se: "jaká matka, taká Katka!" Každý z nás má ve své DNA gen, který ovlivňuje naše vztahy a je jedno jestli přátelské, pracovní nebo vztahové. Jestli vaši předci se často hádali a byli si nevěrní, je velká pravděpodobnost, že to čeká i vás.
nevěra
Jak geny ovlivňují náš vztah

Často se říká: “Jaká matka, taká Katka!” Zdá se, že naše geny mohou hrát významnou roli v tom, jak utváříme a udržujeme vztahy, ať už jsou to vztahy přátelské, pracovní nebo vztahy mezi partnery. Existují genetické faktory, které nás mohou ovlivňovat ve smyslu našich vztahů, včetně toho, zda se častěji dostáváme do konfliktů nebo se stáváme nevěrnými? V tomto článku se podíváme na to, jak geny mohou hrát roli ve formování našich vztahových vzorců.

1. Nevěra? Může za nevěru i genetika

Studie ukazují, že některé genetické faktory mohou ovlivnit naše chování v partnerských vztazích. Například některé geny mohou zvýšit náchylnost k impulzivitě nebo k vyhledávání nových sexuálních partnerů. To může zvýšit riziko nevěry a konfliktů ve vztahu.

2. Geny a emoce

Naše geny mohou také ovlivňovat naše emocionální reakce. Například někteří lidé mohou být náchylnější k projevům hněvu nebo žárlivosti. Tyto emocionální reakce mohou hrát klíčovou roli ve vztazích a mohou vést k častým hádkám.

3. Učení od předků

Není to jen o genetických faktorech, ale také o tom, co se učíme od našich předků a rodinného prostředí. Pokud jsme vyrůstali v rodině, kde byly hádky a nevěra běžnými jevy, může to ovlivnit naše vlastní vzorce chování ve vztazích.

4. Vědomé rozhodnutí

I když geny mohou hrát určitou roli ve vytváření našich vztahových vzorců, máme stále možnost rozhodovat o svém chování. Můžeme se zaměřit na komunikaci, empatii a sebereflexi, což může vést k zdravějším a šťastnějším vztahům.

5. Terapie a podpora

Pokud máte pocit, že vaše vztahy jsou poznamenány vzorci, které byly předávány z generace na generaci, profesionální terapie nebo podpora mohou pomoci přerušit tento cyklus. Terapeuti a odborníci na vztahy mohou vám a vašemu partnerovi pomoci porozumět a změnit negativní vzorce chování.

K TÉMATU  Karlos Vémola a jeho Lela: Jak šel čas se slavným párem, který bojoval s COVID-19

Však je důležité si uvědomit, že vztahy jsou komplexní a ovlivňovány různými faktory, včetně našich vlastních rozhodnutí a prostředí, ve kterém vyrůstáme. Genetika může hrát určitou roli, ale nemusí určovat naši budoucnost ve vztazích. Máme možnost ovlivnit svůj osud a vybrat si, jak budeme budovat své vztahy.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Je vám nevěrný? Podle těchto signálů to zaručeně poznáte

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ženské představy o tom, jestli jsme dobré v posteli (v sexu) nebo nikoli, se od těch mužských diametrálně liší. Jestli jste si dosud myslela, že to dokážete při intimních chvilkách pořádně roztočit a partner o vás pěje mezi svými kamarády jen samé chvály, možná že to nebude až tak horké. Probádaly jsem terén a došly k zajímavým závěrům.
Dnes se připravte pomáhat, když to bude třeba. Budete za to odměněni! Co dalšího radí na pátek asrotroložka Naďa Šmídová?
Migréna - každá žena ví, jak může onemocnění vyřadit ze života. Většinou člověka popadne ve chvíli, kdy na pár dní nastoupila do vlaku života také menstruace. Zatímco někoho provází celým tímto obdobím, u jiného nepobude déle než den. Aby vás nemocnění příště minulo, prozradíme vám, jak jí předcházet.
Těhotenství je krásné a vzrušující životní období, které neustále přináší nové výzvy a zážitky. Jednou z takových výzev může být cestování během těhotenství. Bez ohledu na to, zda plánujete relaxační dovolenou nebo podnikáte služební cestu, je důležité zvážit zvláštní potřeby a rizika spojená s tímto obdobím. Tento článek vám poskytne užitečné rady, jak bezpečně cestovat v těhotenství, a také se zaměří na důležitost kvalitního cestovního pojištění pro těhotné ženy.
Mít pupík přes léto je na jednu stranu zátěž, protože čelíte vysokým teplotám. Ale maminky, které si toto období v roce prožily těhotné, se shodují na jednom – dokonale se vyřádíte v módě!
Bydlíte v bytovce nebo v paneláku? Zřejmě i vy máte potíže s velmi suchým vzduchem v místnostech. Jak ho efektivně zvlhčit a co suchý vzduch vlastně způsobuje?
Orchideje patří k velice oblíbeným a krásným pokojovým rostlinám. Bohužel jejich velkou nevýhodou je poměrně náročné pěstování. Není to rostlina, kterou jednou za čtrnáct dnů zalijete a už se o ni nestaráte. Orchidej potřebuje trochu víc.
Nemusíte jezdit každý rok k moři. V dnešní době ve znamení inflace a šíleného zdražování můžete využít možnosti navštívit tuzemské vodní plochy. Pokud přece jen chcete do zahraničí, proč nenavštívit naše kolegy na Slovensku? To je známé svou přírodou a také vodními plochami, kde zažijete skvělou relaxaci. Kam byste se měli vydat?
Plánujete si nechat v létě udělat piercing? V tom případě je dobré si předtím něco zjistit. Ne každý čerstvý piercing se v létě dokáže rychle zahojit. A navíc vás čeká i mnoho dalších nepříjemností.
Dokonalý trávník už pro vás nemusí být jen pouhý sen. A to navzdory tomu, že máte doma děti či psa, kteří dávají zahradě každý den zabrat. S triky, které vám představíme v našem dnešním článku, pro vás bude údržba trávníku hračka.
Sváteční atmosféra je o víc než jen vánočním stromečku a dárcích. Jak vykouzlit tu pravou vánoční pohodu? Dnešní článek na Dámské Lize přináší osvědčené tipy, které vám pomohou vytvořit nezapomenutelnou atmosféru na Štědrý den. Od kouzelného osvětlení po voňavé lahůdky, zjistěte, co by nemělo chybět ve vašem vánočním repertoáru a jak si užít tento magický čas s rodinou a přáteli.
Ve světě, kde rána po divoké noci mohou přinést více než jen kocovinu, se Klára probouzí s bolestí hlavy, pocitem na zvracení a nejasnými vzpomínkami na předchozí večer. Co začalo jako běžný večer s přáteli, se rychle proměnilo v něco nečekaně zásadního, když se Klára probudí v neznámém prostředí, obklopena nečekaným pohodlím a starostlivostí tajemného muže, který představuje více než jen okouzlující úsměv a aspirin pro její bolest hlavy. Jak se Klára snaží skládat dohromady kousky své noci, odhaluje nejen vášnivé chvíle zapomenutého večera, ale také začíná objevovat hlubší pouto, které mezi ní a tímto mužem vzniklo. "Dámská liga" vás zve na cestu plnou tajemství, vášně a nečekaných zvratů, kde každé nové ráno může znamenat nový začátek nebo odhalení skrytých pravd. Začtěte se do dalšího dílu a sledujte, jak se Klářin příběh bude odvíjet v našem románu na pokračování.

Výběr článků

Navodí příjemnou atmosféru, zahalí domov do úžasné vůně a podpoří relaxaci. Nejen taková kouzla svede aromaterapie, která se stala nedílnou součástí všech milovníků nádherných vůní. Láká aromaterapie i vás? Mrkněte se na pár podrobností, které vás zasvětí do tajů všech jejích podmanivých benefitů.
Svatební den bývá pro mnoho lidí tím nejkrásnějším. Když žena dostane zásnubní prstýnek, začne se jí v hlavě točit milion věcí, které by na svatbě chtěla mít. Důležité je, se z toho nezbláznit. Pokud si můžete dovolit zaplatit společnost, která se organizací svateb zabývá, ušetříte si určitě mnoho starostí a nervů, ale z finanční stránky to asi nebude žádný med. Pokud děláte svatbu na vlastní pěst, nejlepší bude, pokud si všechny důležité věci budete sepisovat do deníčku. A to nejen množství hostů, velikost dortu, místo konání svatby, ale také samotný rozpočet, který se za svatbu chystáte utratit.
Nic nevykouzlí v obývacím pokoji lepší atmosféru než krby a krbová kamna. Planoucí oheň je nejen přírodním zdrojem tepla, ale působí i jako balzám na duši. Když se venku ochlazuje a za okny padne tma, zářivé plamínky se postarají o pocit pohodlí a útulnosti. Prohlédněte si krásné krby a krbová kamna a možná dostanete chuť si zatopit dřevem.

Nepřehlédněte

Konečně přišla rodinná dovolená. Očekáváte, že si odpočinete od všech starostí. Chcete si přece pořádně užít zasloužené volno! Těšíte se, že si budete užívat, jenže všechno může dopadnout jinak. Jak se nepohádat na dovolené? A jak se po dovolené nerozejít?
Saláty k obědu, svačiny po cvičení nebo šťávy z ovoce jsou obecně považovány za zdravé, ale pokud s nimi nezacházíte správně, vašemu hubnutí spíše uškodí. Dresing na salátu je často stejně kalorický, jako kdybyste snědly hamburger, a ovocné šťávy mají energetickou hodnotu jako tabulka čokolády. Jak si správně poradit s přípravou jídla při hubnutí?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek