Sobota , 11. 05. 2024

Svatava

5 typicky ženských nemocí, které nás trápí

Nemoci si nevybírají člověka podle toho, odkud pochází ani kolik má peněz. Některé nemoci jsou ovšem typické pro ženy a jiné pro muže. Naše těla a biologie se hodně liší. Samozřejmě některé z těchto onemocnění mohou mít také muži, ale ženy k nim mají mnohem větší sklony. Dnes se podíváme, co vás jako ženu může postihnout.
Female doctor explaining diagnosis to her patient. Brunette woman having consultation with blonde girl in medical office.
  1. Rakovina prsu

Tato nemoc se může objevit také u mužů, ale je to poměrně vzácné. Naopak pro ženy je to jedna z nejčastějších forem rakoviny, jaká se může rozvinout. Důležité je chodit na pravidelné kontroly a předcházet vytvoření této nemoci. Možná si to nemyslíte, ale prevence existuje. Jednat se může o:

  • zdravý životní styl,
  • správná velikost podprsenky,
  • žádné užívání hormonů (např. hormonální antikoncepce),
  • používání bio deodorantů.
  1. Infekce močového ústrojí

Tohle je nemoc, kterou mají výrazně častěji ženy. Stačí, když si na chvilku sednete na studenou lavičku nebo si vezmete příliš krátké tričko a hned budete mít infekci. Přehledné online objednání k lékaři vás zachrání před bolestí. A pro první záchranu se vyplatí mít doma brusinky.

  1. Osteoporóza

Řídnutí kostí podle výzkumů ohrožuje každou třetí ženu a každého pátého muže. Dochází k tomu hodně po 60. roce života, ale osteoporóza může přijít do vašeho života i mnohem dříve. Úbytek kostní hmoty přichází hlavně po menopauze.

  1. Porucha štítné žlázy

Nedostatečná i nadměrná činnost štítné žlázy působí obrovské problémy. Může kvůli tomu docházet k nevysvětlitelnému hubnutí i přibírání na váze a mnoha dalším příznakům. Jestli máte podezření, ihned zajděte k lékaři a nechte si udělat ultrazvuk a krevní testy.

  1. Deprese

Až dvakrát častěji mají deprese ženy oproti mužům. Může to být ale také tím, že ženy ji mnohem častěji řeší u lékaře. S tonery Canon si vytiskněte všechny terapeuty, psychology a psychiatry ve svém okolí. Tato nemoc je velmi vážná a budete potřebovat odbornou pomoc.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Asi každý z nás už někdy nějaký ochutnal. Zatímco někomu chutnají více, jinému méně. Očekáváme od nich, že nás doslova nakopnou, dodají nám energii. Úkolem energetických nápojů je zlepšit koncentraci a podpořit soustředění. Málokdo z nás už se ale ohlíží na zdravotní dopad těchto tolik oblíbených drinků.
Legendární kocour Garfield nesnášel pondělky, měl z nich deprese a úzkosti. Většinou se mu v ten den ani nic nedařilo. Lidé na tom jsou podobně. Také míváme úzkosti z některých dnů v týdnu. Z neděle především. Jedete v tom taky?
Na období vánočních svátků se těší téměř celý svět. Na tu chvíli, kdy konečně utichne veškerý hektický život a všichni se oddávají společnému stolování a klidu při sledování pohádek. Ne všude jsou ale tak pohodové vánoční zvyky jako u nás, nebo přinejmenším tak normální zvyky. Podívejte se na ty nejpodivnější vánoční tradice, které rádi přenecháte ostatním zemím.
Čeká vás zařizování nového bytu nebo snad rekonstrukce toho stávajícího? Inspirujte se trendy v bydlení pro rok 2022. Cílem pro nadcházejících dvanáct měsíců je vytvořit ze svého domova místo, kde se budete cítit příjemně, v klidu a bezpečí.
Koberec, nebo lino? Tradiční otázka, kterou si pokládá každý při rekonstrukci, nebo stavbě nového bydlení. Podlahy mohou určovat charakter místnosti, pokud jsou tedy zvoleny správně. Jak koberec, tak lino mají své klady a zápory, takže stojí za to udělat nějaký průzkum a porovnat podlahy, abyste našli to nejlepší.
Stejně jako učení se sedět, plazit se a chodit, je i cvičení na nočník dovedností, které se vaše dítě musí naučit. Zatímco většina dětí je připravena zahájit trénink na toaletě mezi 18 měsíci a 3 lety, existuje několik dalších dovedností, které musí dítě zvládnout, než může trénink začít. Nočník se nejlépe provádí, když je fyzický a emoční vývoj vašeho dítěte ve správném bodě.
Mnozí lidé považují pokojové rostliny jenom za jakousi dekoraci či doplněk, který zútulňuje domácnost. Jenže pravdou je, že pokojové rostliny nemají jen dekorativní funkci. Jejich úkolem je pročistit vzduch v interiéru. Pokud jste například alergikem nebo astmatikem, víte, jak důležité je mít domácnost bez pylu, prachu či dalších alergenů a nečistot. Jelikož se o takzvanou zdravou domácnost snažíte, investujete do mnohdy velice předražených čističek vzduchu, aniž byste si uvědomili, že funkci čističky vzduchu hravě zvládnou i pokojové rostliny. Jen stačí vědět, které požádat o pomoc.
Aby byla naše pleť krásná a dokonalá po celý rok, je zapotřebí věnovat ji tu správnou péči. Součástí zimní péče o pokožku by měla být kromě ochrany proti mrazu i dostatečná hydratace. Jakými pravidly je dobré se v zimě řídit, abychom si udržely mladistvý vzhled a zdravou pleť?
Chorvatsko je právoplatně jednou z nejoblíbenějších destinací Čechů. Pokud se letos chystáte navštívit tuto zemi, jistě se vám hodí pár tipů na krásná místa, ale také na změny platné od počátku roku 2023.
Asi každý nám dáte za pravdu, že hraní je důležitou součástí vývoje dítěte. Když odloží miminko chrastítko, tak se přesouvá jeho zvídavost k okolí. Navíc se mu v tomto období (1 až 3 roky) rozvíjí pohyb, řeč i myšlení. Jaké vhodné hračky pořídit právě těmto dětem?
Každá žena občas zažívá stres anebo úzkosti – to je naprosto běžné. Nicméně nahromaděný stres dokáže pěkně potrápit a zařídit spoustu zdravotních problémů. Ale takový stres v těhotenství! Ten dokáže ovlivnit vývoj vašeho miminka – a to přece žádná z vás nechce. Jak se tedy poprat se stresem v těhotenství?
Rostlinné kmenové buňky patří mezi nejnovější objevy se skvělým potenciálem řešit běžné problémy spojené se stárnutím pokožky. Jejich vývoj se dere kupředu až vzrušujícím tempem a na rozdíl od živočišných kmenových buněk neexistuje ani žádný etický či právní argument proti jejich použití v kosmetice. Už na první pohled slibují naprosto neodolatelné výsledky. Mohou ale rostlinné kmenové buňky z ovoce, květů či jiné vegetace udržet krásu a mladí každé pleti? Pojďme se do tohoto tématu ponořit a zjistit to.

Výběr článků

Vánoční přání potěší každého. Proč si neudělat vlastní? Nedá to mnoho práce, a přesto způsobí velkou radost. Překvapí i potěší vaše okolí a vaše snaha i výsledek zase vás. Podívejte se na video a pusťte se do vystřihování a lepení. Bude vás to bavit!
Ať už vítáte návštěvu nebo si potřebujete po dlouhém a náročném dni v práci odpočinout, sedací souprava je to, co využijete jako první. Sedačka by měla být dominantou každého obývacího pokoje, ať je sebevíc velký či naopak sebevíc malý. Chybět by neměla ve velkých příbytcích, ani v drobných bytových jednotkách. Otázkou ale je, jak tu správnou vybrat.
Tu a tam asi každá z nás vypadá unaveně. Stačí probdělá noc, delší flám nebo nějaký zdravotní problém, který nám nedá spát, a ráno na nás vykoukne v zrcadle nepěkný odraz a v něm unavená pleť vyžadující okamžitou vzpruhu.

Nepřehlédněte

Ať už jste snila o svých svatebních šatech od svých pěti let a znáte přesné specifikace, jak by měly vypadat, nebo jste o tom nikdy nepřemýšlela, máme pro vás rady, jak si vybrat svatební šaty. Ono vybrat někdy ten perfektní kousek může být pěkný stres. Nemluvě o tom, že si musíte ještě vybrat šaty na převlečení, které si oblečete na recepci v pozdějších hodinách. Jak tedy na to?
Split je druhým největším městem v Chorvatsku a každoročně láká mnoho turistů. Toto místo spojuje dávné krásy historie s moderním způsobem života. Čekají vás zde krásné památky, skvělé jídlo a mnoho zajímavostí, které byste si neměli nechat ujít.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek