Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Kolik stojí svatební fotograf a jak ho vybrat?

Výběr svatebního fotografa by měl být jednou z prvních položek na vašem to-do listu, pokud organizujete svatbu. Někteří mají rozebrané termíny na měsíce, dokonce i roky dopředu. Co je při výběru svatebního fotografa důležité a na kolik vás tahle služba vyjde?
fotograf
Vyberte si svého svatebního fotografa pečlivě!

Styl fotografií

Než se pustíte do oslovování potenciálních fotografů, zamyslete se nad tím, jestli skutečně každý z nich sedí vašemu osobnímu vkusu. To, že vám kamarádi doporučili levného svatebního fotografa, totiž ještě neznamená, že byste měli slevovat ze své představy o fotkách. Proto si nejprve prohlédněte portfolio daného fotografa. Někteří jej mají vystavené na webu, jiní vám jej dodají na vyžádání. V každém případě vybírejte opravdu pečlivě a pokud se vám fotografie nelíbí, raději se poohlédněte jinde. Není totiž nic horšího než nutit svatebního fotografa, aby fotil jiný styl, než na jaký je zvyklý.

Osobní sympatie

Řekněme, že jste si již vybrali pár fotografů, které byste rádi najali na svatební focení. Než se ale finálně rozhodnete, zastavte se a pozvěte každého fotografa zvlášť na osobní schůzku. Pobavte se o vašich očekáváních, možnostech fotografa i o tom, jak si vlastně celý svatební den představujete.

Během rozhovoru můžete nasát energii druhého člověka a daleko rychleji zjistíte, zdali vám skutečně sedí. Svatební fotograf by měl být milý, vstřícný a komunikativní. Na druhou stranu si z něj ale nedělejte poskoka, který vám bude během svatebního dne pomáhat a fotografie vám dodá ještě ten samý večer. Zkrátka a dobře udělejte si i představu o jeho možnostech a zvyklostech.

Cena svatebního fotografa

Cena je jedním z klíčových faktorů, podle kterých se některé páry rozhodují při výběru svatebního fotografa. Důvod je prostý, služba se pohybuje přibližně v rozmezí 5 000–35 000 Kč, a to je na svatebním budgetu sakra znát. Nicméně zde se rozhodně hodí zmínit, že na svatebním fotografovi byste šetřit neměli. Jelikož to jediné, co vám po svatbě krom krásných zážitků zůstane, jsou právě svatební fotografie. Můžete se k nim vracet roky a třeba je budete jednou ukazovat svým dětem. Snažte se proto najít takového fotografa, kde bude cena skutečně odpovídat výkonu a vy budete vědět, že si platíte kvalitní službu s hodnotným výsledkem.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každý zaměstnavatel musí svým zaměstnancům nabídnout preventivní prohlídky. A zaměstnanci musí této nabídky využít. Nebo alespoň by měli. Poslední průzkumy ukazují, že lidé na takzvané ,,preventivky” nechodí, jistý podíl na tom má i koronavirová pandemie a apel na to, ať raději zůstáváme doma. Jenže svět se začíná vracet do normálu, což znamená, že se navrací i všechno s tím spojené.
Džíny patří mezi základ každého dámského šatníku, proto by každá žena měla mít dokonale padnoucí kousek ve své skříni. Vybrat perfektně padnoucí džíny ale není jen tak.
Během vánočních svátků se většinou neubráníme koupit domů jeden z jejich symbolů, a tím je vánoční hvězda. Krásná dekorativní rostlina, která vám však nemusí dělat radost zákonitě jen na konci roku. Lze ji totiž pěstovat prakticky celoročně. Víte, odkud se vlastně vzala?
Před časem jsme se s partnerem rozhodli, že po svatbě a pořízení bytu bychom rádi měli miminko. To jsem ale netušila, jaké utrpení mě bude čekat.
Celé jaro jste se snažila zhubnout do plavek. Pár kilo je dole a vy vypadáte skvěle. Tak si dovolíte na dovolené trochu hřešit. U vody si dopřejete zmrzlinu, odpoledne aperol, večer pár koktejlů. Když přijedete domů, zjistíte, že váha je opět nahoře. Co dělat, aby se to nestalo?
Mandle jsou oblíbené oříšky, které rádi “chroupeme” jen tak třeba u populárního televizního pořadu. Je skvělé, že za ta léta dokázaly nahradit brambůrky klasicky smažené v oleji, které zdraví, na rozdíl od mandlí, zrovna neprospívají. Pokud však máte tak velkou spotřebu, že vaše peněženka při každé úhradě dalšího a dalšího balíčku trpí, nabízí se otázka, zdali si madle nechcete vypěstovat na své zahradě? Odpověď je ano!
V každé domácnosti se vyskytuje alespoň jedna studená chodba, kterou musíte minimálně jednou či dvakrát denně projít. Ať už je to tím, že bydlíte v domě nebo si potrpíte na dlaždičky a další studené povrchy, chladné místnosti se mohou stát minulostí. Stačí si pořídit praktické koberce a užívat si pohodlí při každém kroku.
Pro někoho to má to správné kouzlo, pro jiného je to kýč. Luxusní obývací pokoje ohromí hlavně prostorem, ale také přepychovým nábytkem. Líbí se vám?
Jaké jsou vaše plány a cíle? Chcete zůstat v zajetých kolejích zaměstnance? Nebo prahnete po výstupu ze své zóny komfortu, která s sebou nese také start podnikání? Ať už chcete rozjet velkou společnost nebo působit „na vlastní noze”, v obou případech by vám v knihovně mělo dřímat několik knižních výtisků, které mohou člověka sedmimílovými kroky posunout kupředu.
Zahradní fontány, vodotrysky nebo kašny. Obzvlášť v paprscích slunce vypadá voda krásně, ale stejně tak navodí její podsvícení v noci příjemnou atmosféru. Fontány se liší tvarem i velikostí, dají se pořídit jako celek nebo nechat sestavit přímo na vaší zahradě. Jedno mají ale společné - jejich pohybující se třpytivá voda pro vás bude během relaxování venku stejně uhrančivá, jako táborák během letního večera.
Je tu jaro a s ním i spoustu změn! Lidé se chystají na sezónu v plavkách a chtějí být na jaře víc plní energie. Po zimě, kdy jsme spíš pasivní a více jíme, tak s jarem přichází odhodlání do různých detoxů a očist! Bohužel to nemusí skončit vždy dobře, protože není detox jako detox. V tomto článku vám prozradím, jak na správnou jarní očistu! Která pročistí vaše tělo i vašeho ducha a zároveň neuškodí vašemu zdraví!

Výběr článků

Plastická operace, která pomůže vyřešit problém nebo zvýšit sebevědomí, je v moderním světě dobrá věc. Ovšem jen tehdy, pokud se to s ní zkrátka nepřežene a výsledek vypadá řekněme opravdu reprezentativně. Bohužel ve světě slavných občas neplatí rčení, že v nejlepším se má přestat, proto se v záři reflektorů objevuje řada celebrit, které si na plastikách vybudovaly doslova závislost. Které z nich jsou opravdu odstrašujícím případem?
Špatný odhad, spěch anebo úplně nová sůl, to jsou důvody, kdy nejčastěji přesolíme jídlo a ruku na srdce, stalo se nám to asi všem. Než vyhodíte jídlo do koše přečtěte si těchto našich 5 rad, jak pokrm zachránit.
Podzim pro mnohé z nás nepředstavuje zrovna radostné období. Dny se zkracují, stmívá se podstatně dříve, často je deštivo a sychravo, je nám chladno – a představa změny je dalece před námi. Ale nezoufejte, musíte se na to jen podívat z jiného úhlu!

Nepřehlédněte

Už několik posledních let je módním trendem označovat výrobky přízviskem bio, farmářský nebo lokální. My se dnes podíváme na kloub především slovíčku 'bio', které v nás sice může evokovat něco, co je velmi kvalitní, ale ve skutečnosti tomu tak být rozhodně nemusí.
Znáte to? Bušení srdce, pocení, bolest v žaludku? Trápí vás tyto potíže pokaždé, když jdete do práce? Můžete mít co dočinění s ergofobií – tím nejzazší záhubou pracovního života.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek