Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Zimní rádce. Jakou speciální péči potřebuje vaše pleť? Jak zkrotit nepoddajné vlasy?

Pece o plet v zime
Zdroj: 123RF.com

31. 01. 2018

Když přijdou mrazy, na hlavu nasadíme čepice a když to jde, schováme se do tepla. Trochu si postěžujeme na to, co se děje s našim účesem, znejistíme z vypálených lyžařských brýlí, a když je třeba, zčervenalé tváře poupravíme zeleným korektorem. Nic z toho ale není třeba absolvovat. Prevence “zimních zranění krásy” je snadnější, než byste čekaly. Ať už se chytáte na zimní dovolenou, nebo jenom na procházku zasněženou krajinou, máme pro vás pár tipů, jak si dobrodružství užít bez újmy.

Líčka jako obrázek

Zimou nejvíce trpí ty části těla, které jsou jí vystavené přímo – tváře a rty, okolí očí i nos. Mráz vysušuje a zimní sluníčko je překvapivě silnější, než to letní. Zvláště pokud máte citlivou pleť, může to být pěkně bolestivý zážitek.

Klíčem k zimní kráse je hydratace a ochrana. Co budete potřebovat?

  1. Sluneční brýle a opalovací krém s vysokým faktorem se hodí i jako ochrana před nechtěně vypáleným lemem čepice.
  2. S hydratací už to je větší umění. Jestli si nechcete obličej pokrýt “slabou vrstvou ledu”, zapomeňte na lehké hydratační přípravky a v chladných dnech sáhněte po těžších, mastnějších krémech. Ty pokožku vyživují a chrání před vysušováním mrazem, větrem i suchým vzduchem ve vytopených místnostech.
  3. Posezení u krbu unavenou pleť často dorazí. Nejen na běžkách tak platí, že kdo maže, ten jede.

Ani s mastnou pletí nemáte vyhráno!

Ani majitelky mastné pleti nemají vyhráno, jen se jejich problém schovává pod čepicí. Pokud vám každou zimu naskáčou pupínky na čele, zásobte se hloubkově čistící kosmetikou a čepice perte co nejčastěji to jde. V boji vám pomůžou jemné přírodní materiály nebo látky s příměsí stříbra.

V zimě doporučuji zahrnout do péče o pleť i peeling. Pokožka bývá v těchto dnech sušší a peeling jí pomáhá urychlit regeneraci a zbavuje povadlého vzhledu, “  radí Barbora Opletalová z módního e-shopu vemzu.cz.

K TÉMATU  Posilte svůj imunitní systém. Střídání počasí a teplot je pro něj největší zkouška

Vlasy bez kompromisů

Jak vypadají vaše vlasy v zimě? Elektrizují, mastí se, cuchají se do nerozčesatelných chuchvalců a lámou? Ani jeden z problémů není neřešitelný. Klíčem je správně nakombinovat zdravý rozum, přírodní a vědecký přístup.

Při rozčepýřených, elektrizujících vlasech je rozumné se vyhnout všem syntetickým hřebenům a čepicím. Kartáče ze dřeva a kančích štětin z vlasů vyčešou drobné částečky prachu a dodají jim správný náboj. Ten ostatně zařídí ionizující fény a žehličky. Jemné a poletující vlasy můžete zkrotit i kosmetikou – zatížit použitím masky s přírodními silikony nebo uhladit lakem na vlasy. 

Pozor na rozpuštěné vlasy

Vlasy se obvykle nejvíce cuchají v místech, kde se dotýkají oblečení. Pokud vaší touhou nejsou přírodní dready, nedovolte rozpuštěným vlasům, aby se třely o límec vlněného kabátu nebo šátku. A když už na cuchance dojde, rozhodně s nimi nebojujte “na sucho”. Při mytí je pořádně nakrmte kondicionérem nebo maskou a nahrubo pročesejte prsty. Hřeben přijde na řadu až naposled.

Čepice? Z kašmíru!

U čepice nedělejte kompromisy a sáhněte po kašmíru. Tenhle materiál je tak jemný, že vám vlasy nepocuchá – a zároveň jim umožní dýchat a budou se tak méně mastit.

Tip redakce: Velký výběr přírodních produktů na vlasy najdete na e-shopu vemzu.cz.

Autor: red

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Český jazyk a jeho gramatika není vaší silnou stránkou? Žádný učený z nebe nespadl, pomůžeme vám naučit se alespoň psát správně velká a malá písmena u všeho, co souvisí s Vánocemi. Pak můžete bez obav začít rozesílat vánoční přání.
Od teď pochopíte, proč má Harry Potter svojí Hedviku. Říká se, že jsou sovy moudré, ale určitě jsou krásné a roztomilé. Tito predátoři mají svůj unikátní vzhled hlavně díky obrovským očím, a přestože jsou to majestátní ptáci, umí si pěkně zablbnout. Podívejte se, jak si dovedou hrát.
Mnoho lidí si esenciální oleje spojuje s navozením příjemné atmosféry - stačí pár kapek do aromalampy, zapálit svíčku a domovem se rázem line omamná vůně. Napadlo by vás ale využít esenciální oleje i pro hubnutí? A funguje to vůbec?
Každou milovnici nakupování a módní intelektuálku teď nezajímá nic jiného, než co bude trendem letošního podzimu. Někteří už možná mají nastudováno z módních časopisů či procházkách po obchodech, jiní však stále netuší, do čeho se na ulici obléknout.
Jednoduché vychytávky, jak vypadat krásně, splní účel na 100 %. Jak rychle vyrobit kudrliny a udělat vaše vlasy krásně zářivé? Jak dokonale vybělit zuby pro perfektní úsměv nebo vyčistit pleť?
Zimní dny přímo vybízejí naši fantazii, aby si tak trochu popustila uzdu a koukla se po nádherných a charismatických mužích, kteří se okolo nás vyskytují. Teď se podíváme na ty, kteří jsou nejen slavní, ale také naprosto nedostupní. Dali totiž přednost jiným mužům! Gayové, a přitom takoví krasavci! Fňuk!
Uskladnění vína musí mít nějaký pořádek. O ten se postarají stojany na víno a vinotéky, které jsou praktickým i designovým doplňkem interiéru. Materiálem číslo jedna je dřevo, ale kromě toho opravovaného dolehl i sem trend palet. Opravdovou chloubou domu je potom vinný sklípek do spirály se vstupem rovnou z kuchyně nebo jídelny.
Člověk si to neuvědomuje, ale prakticky na každém místě číhají lidé, kteří ho chtějí okrást, respektive obrat o peníze. Což se nyní, v době panující koronavirové krize, neslyší možná rádo. Abyste se vyhnuli tomu, že za služby nebo jiné zaplatíte více, než byste měli, dávejte si pozor hlavně na několik profesí.
Své zdraví můžeme potěšit různými způsoby. Můžeme začít konečně sportovat nebo se více hýbat. Můžeme si svůj jídelníček zpestřit a dodat do něj potraviny či suroviny, za které nám naše tělo poděkuje. V ideálním případě bychom měli do jídelníčku zakomponovat lněný olej, což je superpotravina výjimečná svými zdravotními benefity. Už jste slyšeli o tělu prospěšných účincích lněného oleje?
I při svatebním dni se můžeme chovat šetrně k přírodě. Stačí pár správných organizačních kroků. Nevěříte? Trend ekologických svateb je tu a v roce 2020 bude rozhodně frčet.
Miminka jsou zvědavá, smějí se, hrají si, zlobí, pošťuchují se navzájem a vyžadují pozornost. Tady se můžete podívat na všechno v jednom. Tyhle sladké děti vám možná vylepší den.
Patrik Hartl natočí filmovou komedii podle své první knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Film ponese stejný název. Hrdinům, kteří se rozhodnou zahnat krizi čtyřicátníků plněním nesplnitelných úkolů, připravil oproti románu několik změn. Milovníky knihy tak čekají i překvapení. Jaká?

Výběr článků

Dneska jsme se zaměřili na téma, které je pro každou rodinu klíčové – zdravé stravovací návyky pro děti v novém roce. V článku "Zdravé stravovací návyky pro děti v novém roce: Jak podporovat vyváženou stravu" přinášíme praktické tipy a nápady, jak dětem přiblížit svět zdravého stravování. Od zajímavých receptů až po osvědčené strategie, čeká na vás inspirace, jak vytvořit prostředí, ve kterém bude zdravá strava pro děti přirozenou a radostnou součástí každodenního života. Připravte se na nový rok plný chutných a vyvážených jídel pro celou rodinu.
Lidé zranění při pádu na zamrzlém či zasněženém chodníku musí o odškodnění bojovat dlouho, v 67 procentech déle než rok. Až ve třech čtvrtinách případů totiž obce a technické služby odmítají za zranění přijmout odpovědnost. Konečné odškodnění se přitom může vyšplhat na statisíce, průměr je 287 tisíc korun. Podle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích zodpovídá za náhradu škody, která vznikla při neprůchodnosti chodníku, město či obec. Jak se zachovat, když se vám to stane?
Vyvážení kariéry a rodinného života je pro moderní rodiče neustálou výzvou. V dnešní uspěchané době je těžké najít správnou rovnováhu mezi pracovními povinnostmi a časem stráveným s rodinou. Nicméně, s pomocí správných strategií a přístupů je možné dosáhnout uspokojivého životního stylu, který ctí obě tyto důležité oblasti. Zde jsou některé tipy, které vám pomohou v cestě za vyváženým kariérním a rodinným životem:

Nepřehlédněte

Myslíte si, že krásné ženy to mají v životě jednodušší? Až poznáte příběh Judity, zjistíte, že i prvotřídní krasavice řeší potíže ve vztahu i v práci. Judita se dokonce za svůj vzhled a dokonalé tělo na střední škole styděla.
Ve zdravém těle zdravý duch. Mnohokrát připomínaná moudrost irského dramatika George Bernarda Shawa je, byla a bude pro lidstvo aktuální. S neustálým rozvojem přísunu informací se každý den dozvídáme o nových metodách cvičení, možnostech sestavení zdravého jídelníčku a korekce životního stylu tak, aby člověk dosáhl co možná nejlepšího pocitu sama ze sebe. Takový pocit vám dodá tolik potřebnou sebedůvěru, která se odráží při každodenních činnostech.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek