Vánoční perníčky, které potěší i nejmlsnější jazýčky
Naštěstí existují i jednoduché recepty, třeba ten na naše měkké vánoční perníčky z čokolády namísto kakaa. Těsto budete mít hotové raz dva a perníčky nebudete muset slepovat ani zdobit, pokud vám na to nezbyde čas, energie, nebo dokonce obojí. Ale když budete chtít, můžete si vyhrát s barevnou cukrářskou polevou.
Co budete potřebovat na vánoční perníčky
- 500 g hladké mouky
- 100 ml medu
- 3 vaječné žloutky
- 1 tabulka čokolády na vaření
- 10 g jedlé sody nebo prášek do pečiva
- koření do perníku na dochucení
- cukrářská poleva na dozdobení
- sladké sypání dle chuti
Příprava vánočních perníčků
I když je samotná příprava těsta velmi jednoduchá, je lepší nechat ho den nebo dva odpočinout v ledničce. Ale pokud vás opravdu tlačí čas, obejdete se i bez toho. Čokoládu si nalámejte na malé kousky a dejte ji rozehřát do vodní lázně.
V mixéru zatím vyšlehejte žloutky s medem, pak snižte výkon mixéru a přidejte mouku, jedlou sodu nebo prášek do pečiva a perníkové koření. Nakonec do směsi přilejte rozpuštěnou čokoládu a vše pořádně rozmíchejte.
Odpočaté těsto si rozválejte a vykrájejte z něho své oblíbené tvary. Vánoční perníčky vyskládejte na plech s pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C.
Hotové budou zhruba za 10 minut, záleží na jejich velikosti, tloušťce a tvaru. Hotové perníčky můžete ještě za tepla přizdobit barevnou cukrářskou polevou a sladkým sypáním podle toho, jako to máte vy a vaše děti rády. Veselé Vánoce!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT