Vánoční ořechové trubičky: skvělé cukroví, které se nepeče
Bez čeho se však neobejdete, jsou kvalitní vejce z důvěryhodného zdroje, doporučujeme domácí chov nebo biochov. Neradi bychom totiž, aby vám silvestrovskou oslavu pokazila salmonela. Jak tedy na ořechové trubičky?
Co budete potřebovat na ořechové trubičky
- 300 ml smetany ke šlehání
- 200 g vlašských ořechů
- 200 g moučkového cukru
- 200 g dětských piškotů
- 3 středně velká vejce
- 100 g másla
- 50 g holandského kakaa
- 1 čokoláda na vaření
- 1 ztužovač do šlehačky
- poleva z mléčné nebo bílé čokolády
- drcené ořechy nebo posypky
Příprava
Ořechy a dětské piškoty si nadrťte na malé kousky, můžete je rozmixovat v mixéru. Do vzniklé směsi přijdete cukr, kakao a vejce a pořádně ji zpracujte. Nejjednodušší bude, když znovu použijete mixér. Vzniklé těsto si rozválejte na desce posypané moučkovým cukrem, mělo by být tlusté přibližně půl centimetrů.
Těsto si nakrájejte na čtverce o straně kolem 5-7 centimetrů, stočte do ruličky a dejte přes noc do lednice zaschnout.
Druhý den by trubičky měly držet tvar samy od sebe. Pokud ne, počkejte ještě několik hodin. Hořkou čokoládu si spolu s máslem rozehřejte na vodní lázni a postupně v ní namočte oba konce ztuhlých tyčinek. Čokoládu pak můžete ještě posypat sladkými posypkami nebo ořechy, pokud vám nějaké zbyly.
Čokoládu nechte zatuhnout a v mezičase si vyšlehejte šlehačku, do které přidejte ztužovač. Šlehačkou naplňte trubičky tak, aby pokud možno nepřesahovala ven. Znovu nechte zatuhnout a připravte si polevu z mléčné nebo bílé čokolády, kterou přizdobte vrchní stranu trubiček. Před konzumací je dobré trubičky nechat několik hodin v lednici. Veselé Vánoce!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT