Už jste ochutnali báječný tvarohový koláč s čokoládou? Přikládáme recept
Obdobný princip je obsažen také v základu tohoto italského koláče, jehož přípravu si s námi dnes můžete vyzkoušet. Je křehký, a když do něj zakrojíte nůž a zaboříte lžičku, objevíte tvarohový krém s křehkými kousky čokolády. Přesně takto vypadá tvarohový koláč podle našeho receptu.
Příprava tohoto dezertu je jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to.
Suroviny k přípravě těsta
Na přípravu těsta budete potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 50 g holandského kakaa
- 2 celá vejce
- 120 g moučkového cukru a
- 150 g másla.
Suroviny k přípravě krému
Výborný krém připravíte ze:
- 100 g moučkového cukru
- 200 g tvarohu
- 200 g mascarpone a
- 50 g čokolády rozlámané na malé kousky nebo stejné množství čokoládových pecek.
Postup přípravy
Jak na tento italský tvarohový koláč s čokoládou? Nejprve si v misce připravte hladké těsto, které získáte tak, že do prosáté mouky přidáte kakao a dále do této směsi přidáte vejce, cukr a máslo.Připravené těsto uložte do ledničky, aby vychladlo a ztuhlo, a to nejméně na 30 minut před tím, než s ním budete dále pracovat.
Zvlášť v misce poté smíchejte mascarpone s tvarohem, přidejte cukr a do směsi dobře vmíchejte také čokoládové kousky nebo pecky.
Vezměte si kruhovou formu na pečení, ideálně s průměrem 22 cm, a její dno vyložte pečicím papírem. Těsto vyjměte z ledničky, rozdělte ho na dvě poloviny a polovinu těsta rozválejte tak, aby z něj vznikl kruh s o něco větším průměrem, než má forma. Těsto poté rozprostřete do formy tak, že bude pokryto dno a také část jejího boku.
Na těsto nalijte připravený krém, uhlaďte jeho povrch a nahoru položte druhou polovinu těsta, které jste vyváleli do kruhu o průměru 22 cm, tedy stejného, jaký má forma.
Troubu předehřejte na 180 °C a koláč pečte přibližně po dobu 25 minut.
Upečený koláč nechejte nejprve řádně vychladnout a až pak ho vyjměte z formy. Dezert uchovávejte v ledničce.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: