Pátek , 26. 04. 2024

Oto

Tvarohová bublanina: vyzkoušejte skvělou dobrotu, která je rychle hotová

Jahodových receptů není nikdy dost, protože úroda ze zahrádky bývá bohatá. Dnes si představíme recept paní Jany, která připravuje bublaninu navíc vhodnou i pro dietářky. Jahody jsou navíc zdravé a plné vitamínu C. Dokonce obsahují céčka obdobně jako citrusové plody, k tomu jsou tvořeny z 90 % z vody a mají malý podíl přírodních cukrů, takže ideální letní ovoce, díky kterému nepřiberete ani deko. V kombinaci s tvarohem vytvoří skvělý dezert, na kterém si pochutná opravdu každý.
tvarohová bublanina
Když bublanina, tak z tvarohu! (zdroj foto: onatv.cz)

Tvarohová bublanina: ingredience

Tvarohová bublanina je vážně vynikající! Co budete potřebovat? Pro množství na jeden plech si připravte na piškot:

  • 2 hrnky polohrubé mouky,
  • 1 hrnek krystalového cukru,
  • 1 a ½ hrnku mléka,
  • ½ hrnku oleje,
  • 4 celá vejce,
  • 1 kypřicí prášek.

Na náplň budete potřebovat:

  • 1 jemný tvaroh,
  • moučkový cukr podle chuti,
  • jahody – omyté a nakrájené.

Příprava

Tradiční piškotové těsto je jednoduché na přípravu. Do vysoké misky rozklepněte vejce a vyšlehejte je s cukrem do tuhé pěny. Postupně přidávejte olej, mléko, dobře míchejte pomocí šlehače. Na konec vmíchejte sypké přísady, začněte prosátou polohrubou moukou, poté dodejte prášek do pečiva a mixujte, dokud není těsto pěkně vláčné a jednotné.

Plech nebo pečící nádobu dobře vymažte máslem, vysypejte moukou. Těsto vylijte na takto připravený plech. Namísto vymazání můžete také vyložit pečícím papírem.

Nyní si připravte náplň. Utřete tvaroh s cukrem a navrstvěte na piškot spolu s omytými a nakrájenými jahodami. Předehřejte troubu na 180 stupňů a dejte péct asi na 30 minut. Okraje koláče musí být dokonale propečené, měly by mít růžovou barvu.

Využijte sezónní ovoce

Nedozrálo letos dostatek jahod? Tuto bublaninu můžete s úspěchem použít jako základ i pro ostatní ovoce, kterého máte přebytek. Výborně chutná bublanina s třešněmi nebo meruňkami, použít můžete ale také rebarboru, rybíz nebo angrešt.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší bublanina, jakou jste kdy ochutnali! Vyzkoušejte

Nadýchaná dvoubarevná bublanina ze šlehačkového těsta. Mňam!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek