Tvarohová bublanina: vyzkoušejte skvělou dobrotu, která je rychle hotová
Tvarohová bublanina: ingredience
Tvarohová bublanina je vážně vynikající! Co budete potřebovat? Pro množství na jeden plech si připravte na piškot:
- 2 hrnky polohrubé mouky,
- 1 hrnek krystalového cukru,
- 1 a ½ hrnku mléka,
- ½ hrnku oleje,
- 4 celá vejce,
- 1 kypřicí prášek.
Na náplň budete potřebovat:
- 1 jemný tvaroh,
- moučkový cukr podle chuti,
- jahody – omyté a nakrájené.
Příprava
Tradiční piškotové těsto je jednoduché na přípravu. Do vysoké misky rozklepněte vejce a vyšlehejte je s cukrem do tuhé pěny. Postupně přidávejte olej, mléko, dobře míchejte pomocí šlehače. Na konec vmíchejte sypké přísady, začněte prosátou polohrubou moukou, poté dodejte prášek do pečiva a mixujte, dokud není těsto pěkně vláčné a jednotné.
Plech nebo pečící nádobu dobře vymažte máslem, vysypejte moukou. Těsto vylijte na takto připravený plech. Namísto vymazání můžete také vyložit pečícím papírem.
Nyní si připravte náplň. Utřete tvaroh s cukrem a navrstvěte na piškot spolu s omytými a nakrájenými jahodami. Předehřejte troubu na 180 stupňů a dejte péct asi na 30 minut. Okraje koláče musí být dokonale propečené, měly by mít růžovou barvu.
Využijte sezónní ovoce
Nedozrálo letos dostatek jahod? Tuto bublaninu můžete s úspěchem použít jako základ i pro ostatní ovoce, kterého máte přebytek. Výborně chutná bublanina s třešněmi nebo meruňkami, použít můžete ale také rebarboru, rybíz nebo angrešt.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Nejlepší bublanina, jakou jste kdy ochutnali! Vyzkoušejte
Nadýchaná dvoubarevná bublanina ze šlehačkového těsta. Mňam!