Vyzkoušejte sypaný koláč s meruňkami, budete překvapení jeho jednoduchostí
Příprava sypaných dezertů je nadmíru snadná, postačí pár ingrediencí a zalít horkým pudinkem. V našem případě jsme vyrobili koláč s meruňkami. Ještě jste takový dezert nepekli? Nejvyšší čas, protože nabídka sezónního ovoce je právě obrovská, a kdo by chtěl trávit léto pečením složitých dezertů namísto posezení a pohody u vody?
V létě z čerstvého ovoce, v zimě z kompotovaného
Rychlé dezerty jsou doménou letního období, protože není času nazbyt na trávení u sporáku nebo trouby. Pudinkový sypaný koláč je tak skvělou možností, jak potěšit rodinu nebo přátele. A jaké ovoce využít? V létě je dobré použít vše, co zahrada právě nabízí. Skvěle chutná vanilkový pudink s bobulovitým ovocem, jako jsou červený nebo černý rybíz, angrešt, josta, maliny nebo ostružiny. Dobře se také snoubí chutě vanilky s rakytníkem, případně použijte netypické ovoce, hodí se kdoule nebo moruše.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Jemný dezert hotový za 10 minut? Vyzkoušejte piškot se sezónním ovocem
Sypaný koláč s meruňkami
- 600600gpolohrubé mouky
- 250250gpráškového cukru
- 250250gmásla
- 11ksvejce
- 11balenívanilkového cukru
- 11baleníkypřicího prášku
- 11lmléka
- 22balenívanilkového pudinku
- 44lžícekrystalového cukru
Postup:
Začněte přípravou vanilkového pudinku dle návodu z mléka, pudinkového prášku a cukru.
Mezitím si z ostatních přísad vytvořte drobenku. Vhodné je použít velkou mísu, do které zamícháte všechny ingredience.
Plech vyložte pečicím papírem a nasypejte 2/3 drobenky. Zalijte teplým uvařeným pudinkem. Na vrchní část položte ovoce. Vhodné je čerstvé, ale použít můžete také kompotované. Posypte zbytkem drobenky. Předehřejte troubu na 160 °C a koláč s meruňkami pečte asi 40-50 minut.