Rychlý mandarinkový koláč z nadýchaného tvarohového těsta
Ingredience na mandarinkový koláč
Na mandarinkový koláč budete potřebovat:
- 500 g plnotučného tvarohu
- 200 g mandarinkových stroužků (mohou být i z konzervy)
- 150 g másla nebo tuku na pečení
- 150 g moučkového cukru
- 75 g mouky
- 3 vejce
- 2 balení vanilkového cukru
- 1 balení prášku do pečiva
- Nastrouhanou kůru z jednoho citronu
- Špetku soli
Příprava
Vejce si rozklepněte do mističky a zlehka si je prosolte. Pak je vidličkou našlehejte a za stálého šlehání v nich rozmíchejte cukr a oba vanilkové cukry. Pak do směsi zapracujte také máslo. Rozpustěte si to v mikrovlnce nebo ve vodní lázni, ale není to nutné. Pokračujte zapracováváním tvarohu – budete ho muset přidávat po částech.
Po přidání tvarohu je vyměňte vidličku za mixér.
Po zapracování tvarohu do těsta nastrouhejte citronovou kůru a prosejte do něj mouku s práškem do pečiva. Znovu důkladně zpracujte a pak nechte těsto přehozené utěrkou asi deset minut odpočívat. Odpočaté těsto navrstvěte do formy vyložené pečicím papírem a urovnejte si ho dohladka. Pak na něj vyskládejte stroužky mandarinek tak, aby mezi dvěma mandarinkami byl vždy dostatek prostoru.
Formu s těstem dejte do trouby předehřáté na 180 °C. V závislosti na tloušťce těsta bude zákusek upečený za 30 až 40 minut. Podávejte nejlépe ještě teplý, dozdobený domácí šlehačkou a vanilkovým cukrem, kokosem nebo nastrouhanou čokoládou. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Krémový koláč: kombinace listového těsta a výborného vanilkového krému