Sušenky s krémem z Fanty? Budete překvapeni, jak jsou skvělé
Ingredience na sušenky s krémem
Na ořechový krém na sušenky s krémem si připravte
- 350 g moučkového cukru
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 150 g másla
- 4 žloutky
- Pár kapek rumového nebo vanilkového aroma
Na fantový pudink budete potřebovat:
- 750 ml limonády Fanta
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 50 g moučkového cukru
Kromě těchto surovin se neobejdete bez 1-2 balení sladkých oplatek ke slepování.
Příprava
Začněte s ořechovým krémem. Vaječné žloutky si vyšlehejte spolu se 150 gramy moučkového cukru. Zbytek cukru si nechte v hrnci na mírném plamenu, nebo ještě lépe ve vodní lázni zkaramelizovat. Do karamelu přidejte máslo a pořádně ho rozmíchejte. Pak přidejte mleté ořechy, rozšlehané žloutky s cukrem a nakonec pár kapek aroma podle instrukcí na obalu lahvičky. Nejlepší je rumové, ale použít můžete i vanilkové aroma.
Hotový ořechový krém si odložte stranou, ale nedávejte ho do lednice. Teď je čas připravit si pudink z Fanty. Limonádu přelijte do hrnce a na mírném plamenu ji přiveďte k varu. V horké Fantě rozmíchejte oba pudinky a moučkový cukr úplně stejně, jako kdybyste vařili obyčejný pudink z mléka. Budete překvapená, jak snadno se takový fantový pudink uvaří.
Teď už zbývá jen oběma výplněmi slepit oplatky. Záleží hlavně na tom, jak tenké a křehké oplatky jsou, obvykle se dělají sušenky se čtyřmi vrstvami krému, tedy v tomto pořadí: oplatka, fantový krém, oplatka, ořechový krém, oplatka, fantový krém, oplatka, ořechový krém a nakonec znovu oplatka. Hotové sušenky nedávejte do lednice, aby oplatky zůstaly křupavé. Stačí je nechat chvíli zatuhnout o pokojové teplotě.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Křehké domácí sušenky, které potěší vaše chuťové pohárky
Zdravé jablečné sušenky bez mouky a cukru jsou za 10 minut hotové