Pondělí , 28. 11. 2022

René

Nadýchané špaldové lívance s vanilkou a jahodami

Dezert, vydatná snídaně nebo odpolední svačinka – na to všechno se lívance perfektně hodí. Jsou slaďounké, takže děti zajásají a maminky s nimi, protože budou mít rychle hotovo. I když se malá bříška lívanci snadno zaplní, v peněžence toho moc neubude, vystačíte si jen se špetkou ingrediencí.
špaldové lívance
ilustrační obrázek

Základní recept na tyto odlehčené špaldové lívance počítá s jahodovými povidly, ale pokud jste se přes léto činili a zavařili si jinou radost, tak právě teď nadešla ta pravá chvíle ochutnat. Za lívance provoněné vanilkou vám utrhají ruce nejen děti, ale i váš partner.

TIP: Pokud disponujete lívanečníkem, ubude vám práce s tvarováním lívanců na pánvi. Kromě toho je budete mít všechny krásně stejně velké a tlusté.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Těsto na nejlepší lívance, jaké jste kdy ochutnala

Americké palačinky, které připomínají naše lívance

Špaldové lívance s vanilkou

porce
g / porce
Ingredience:
  • 150
    150
    g
    špaldové hladké mouky
  • 1
    1
    sáček
    kypřicího prášku
  • 40
    40
    g
    másla
  • 2
    2
    ks
    vejce M
  • 1
    1
    lžička
    vanilkového extraktu
  • 200
    200
    ml
    plnotučného mléka
  • 1
    1
    kelímek
    polotučného tvarohu
  • špetka soli
  • 1
    1
    sklenice
    jahodových povidel
  • tuk na smažení

Postup:

  1. Nejdříve si rozklepneme obě celá vejce a šleháme mixérem do pěny. Poté k nim přidáme povolené máslo, vanilkový extrakt a mléko pokojové teploty. Promícháme, aby se všechny ingredience dobře spojily.

  2. Do větší misky si prosejeme špaldovou mouku a přisypeme k ní prášek do pečiva a špetku soli. Sypké ingredience poté přidáváme po lžících postupně k těm tekutým a vytváříme lehké, polotekuté těsto.

  3. Pánev si na plotně rozpálíme. Poté si na ni přidáme tuk (např ghee nebo kokosový olej) a pírkem ho rozmažeme po celé pánvi. Následně přidáme asi naběračku těsta a vytvoříme lívanec. Nezapomínejte je ponechávat trochu vyšší. Opékáme z každé strany asi 2 až 3 minuty dozlatova a poté odkládáme stranou na talíř vyložený ubrousky, aby se měl kam vsáknout přebytečný omastek.

  4. Na každý lívanec dáme velkou lžíci jahodových povidel a trochu je roztáhneme do stran. Následně přidáme lžíci tvarohu. Pokud ale máte chuť na jiný topping, neváhejte experimentovat. Špaldové lívance podáváme ihned.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
20 minut délka vaření
jednoduché recept
20 minut délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek