Letní sušenkové řezy pro zaneprázdněné milovníky dezertů
Sušenkové řezy s dvoubarevným kokosovým a kakaovým krémem potěší každé chuťové buňky. A proč by mělo jít hlavně o letní recept? Protože tyhle řezy skvěle chutnají s čerstvým ovocem, třeba i s tím, které si sami nasbíráte v lese.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Rozmazlete se trochu a udělejte si nepečené sušenkové řezy
Nepečený Oreo dezert s tvarohovým krémem a třešněmi, který stojí za hřích
Sušenkové řezy
- 11lplnotučného mléka
- 500500gmáslových sušenek
- 250250gmoučkového cukru
- 200200gmásla
- 200200gkrupice
- 2525gholandského kakaa
- 2525gstrouhaného kokosu
- 55gmleté skořice
- 22balenívanilkového cukru
Postup:
Ve studeném mléce si ve větším rendlíku rozmíchejte moučkový cukr, krupici a lžičku másla. Směs přiveďte za stálého míchání na mírném plamenu k varu a pokračujte ve vaření, dokud nezhoustne jako pudink. Pak do směsi přidejte zbytek másla nakrájeného na plátky a pokračujte v míchání, dokud se všechno nerozpustí a nesplyne se zbytkem krému.
Ještě horký krém rozdělte na dva stejné díly. Do jednoho rozmíchejte všechna balení vanilkového cukru a strouhaný kokos, ve druhém holandské kakao a skořici. Oba krémy pak nechte několik minut zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky, aby se v nich hezky spojily chutě.
V mezičase si vyložte formu na pečení potravinářskou fólií a na dno vyskládejte souvislou vrstvu sušenek. Sušenky přelijte kakaovým krémem a dobře jej rozetřete. Na kakaový krém vyskládejte druhou vrstvu sušenek a přelijte je kokosovým krémem. Na vrch pak přijde poslední sušenková vrstva.
Hotové sušenkové řezy dejte alespoň na dvě hodiny do lednice, aby zákusek zatuhl, a pak je můžete servírovat. Nejlepší jsou dozdobené domácí šlehačkou a čerstvým ovocem, například jahodami nebo borůvkami.