Čtvrtek , 25. 04. 2024

Marek

Rozmazlete se trochu a udělejte si nepečené sušenkové řezy

Nechce se vám péct? To ale neznamená, že si nemůžete dopřát nějaký opravdu luxusní zákusek. Zkuste třeba naše nepečené sušenkové řezy. I když se to na první pohled nezdá, nejsou nikterak pracné. Jen je třeba mít na paměti, že dezert by měl několik hodin tuhnout v ledničce, než ho začnete servírovat. S přípravou tedy začněte v dostatečném předstihu, klidně večer, aby byl ráno hotový.
sušenkové řezy
Sušenkové řezy jsou plné karamelové chuti, jemného pudinku a lahodného krému.

Na nepečené sušenkové řezy budete potřebovat klasickou formu o rozměrech 25×25 cm. A teď už k použitým surovinám.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nepečené malinové řezy s vanilkovým krémem a čokoládou

Banánový dort s pudinkem. Mňam!

Sušenkové řezy

porce
g / porce
Ingredience:
  • 500
    500
    g
    sušenek (např. Bebe)
  • 500
    500
    ml
    plnotučného mléka
  • 1
    1
    plechovka
    karamelového salka
  • 500
    500
    ml
    smetany ke šlehání
  • 250
    250
    g
    mascarpone nebo plnotučného tvarohu
  • 100
    100
    g
    čokolády na vaření
  • 100
    100
    g
    másla
  • 50
    50
    g
    moučkového cukru
  • 50
    50
    g
    cukru krystal
  • 2
    2
    balení
    vanilkového pudinku

Postup:

  1. Karamelové Salko přelijte do dostatečně velké misky a na vodní lázni si ho rozehřejte, aby bylo tekutější. Formu na pečení vyložte pečicím papírem. Na něj naskládejte první vrstvu máslových sušenek.

  2. Sušenkovou vrstvu přelijte nahřátým Salkem a dobře ho rozetřete, aby bylo rovnoměrně rozmístěné. Na Salko vyskládejte druhou vrstvu sušenek.

  3. Na mírném plamenu přiveďte k varu mléko a rozmíchejte v něm cukr krystal. Pak uvařte pudinky podle návodu na jejich obalu. Hotový pudink odstavte z plotny, a dokud je ještě horký, rozmíchejte v něm máslo. Jakmile vznikne stejnoměrný lesklý krém, potřete jím sušenkovou vrstvu. Na pudink přijdou opět sušenky.

  4. Ve smetaně rozmíchejte moučkový cukr a mascarpone. Pak ji vyšlehejte v mixéru, aby vznikla hutná pěna. Tou zákusek ozdobte.

  5. Na samý závěr zákusek dochuťte čokoládou. Můžete ji buďto nastrouhat, nebo rozpustit ve vodní lázni a celý dezert s ní přelít.

  6. Hotové sušenkové řezy dejte na několik hodin do lednice, aby zatuhly. Pak je z formy vyjměte a odstraňte pečicí papír, aby řezy zbytečně nezvlhly. Podávejte chlazené.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek