Nevyhazujte suché rohlíky. Upečte z nich křupavou dobrotu
Suché rohlíky nejsou dobré jen na strouhanku nebo houskové knedlíky, jak by vás zprvu mohlo napadnout. Mohou se stát základem chutné, levné a rychlé večeře. Stačí pár dalších surovin a za půl hodinky máte navařeno. Náš recept berte jako inspiraci, jde o velmi variabilní jídlo, u něhož můžete jednotlivé ingredience snadno měnit.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Rohlíkové rolky
- 44kssuché rohlíky
- 200200goblíbeného tvrdého sýra
- 150150guzené šunky
- 5050gmásla
- 22ksvejce
- 22stroužkyčesneku
- 11ksčervená paprika
- 11kszelená paprika
- sladká paprika
- sůl a pepř
Postup:
Suché rohlíky si rozřízněte na dvě stejné poloviny a na obou koncích odřízněte patky. Vnitřek rohlíků vytlačte pomocí rukojeti vařečky. Začněte na tenčím konci rohlíku, aby se vám nerozpadl.
Sýr nastrouhejte nahrubo, přidejte k němu na kostičky nakrájenou šunku a utřený česnek. Trochu sýru si dejte stranou na posypání. Do sýrové směsi přidejte pepř a špetku soli a dobře promíchejte. Papriky nakrájejte na kostičky, smíchejte je se změklým máslem a posypte mletou paprikou.
Do vydlabaných rohlíků lžičkou napěchujte sýrovou směs tak, aby uprostřed zůstala dutina. Tuto dutinku zaplňte směsí paprik s máslem.
Obě vejce rozklepněte, zlehka je prosolte a našlehejte vidličkou. Plněné rohlíky namočte do vejce podobně, jako když obalujete řízky. Pak rohlíky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.
Během pečení rohlíky dvakrát nebo třikrát zkontrolujte a potřete je zbytkem našlehaných vajíček. Při poslední kontrole je posypte sýrem, který se na nich krásně rozpustí. Po 15-20 minutách budou předtím suché rohlíky krásně křupavé a vláčné. Podávejte s kečupem a čerstvou zeleninou.