Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Smetanový zeleninový salát plný bílkovin a chutí

Salát se může jevit jako jídlo, po kterém budete mít za chvilku hlad. Tento salát je však plný bílkovin, tudíž vás náležitě zasytí a zároveň si udržíte svoji postavu.
zeleninový salát
ilustrační obrázek

Záchvěv babího léta v podobě salátu z posledních sklizených rajčat a okurek z vlastní zahrádky na talíři. Nebo si udělejte léto klidně v listopadu, prosinci ze surovin zakoupených v obchodě. Zelenina a vejce v kombinaci s trochu nakyslým dresingem si vás jednoduše získá. Tento salát je výtečný i jenom tak na chuť, ale více vynikne, když se podává k hlavnímu chodu.

TIP: Pokud byste chtěli tento zeleninový salát nějak doplnit, zkuste přikrájet trochu papriky – záleží na vás, jestli upřednostňujete červenou, žlutou nebo zelenou. Klidně můžete přidat od každé trochu, díky čemuž bude váš pokrm krásně barevný.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vitamínový salát z červené řepy a jablek

Hravě a zdravě: Barevný tuňákový salát bez majonézy

Smetanový zeleninový salát

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1
    1
    kg
    rajčat
  • 1
    1
    ks
    salátová okurka
  • 8
    8
    listů
    římského salátu
  • 3
    3
    ks
    vejce
  • 125
    125
    g
    zakysané smetany
  • 1
    1
    lžíce
    majonézy
  • 1
    1
    lžíce
    francouzského dresingu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Vejce si uvaříme natvrdo. Hned po uvaření je zchladíme studenou vodou, aby se nám lépe loupala. Následně je zbavíme skořápky a v kráječi na vajíčka rozdělíme na plátky.

  2. Vejce vyndáme z kráječe, aniž bychom ho rozdělili na jednotlivé plátky a podélně ho ještě dvakrát překrojíme. Vzniknou nám tak menší kousky, které přesypeme do větší misky.

  3. Salátovou okurku si nakrájíme na kostičky a stejně tak rajčata. Obojí přidáme k nakrájeným vejcím. Římský salát si omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na nudličky. Rovněž přisypeme do mísy ke zbytku ingrediencí.

  4. Zakysanou smetanu promícháme s polévkovou lžící majonézy a francouzského dresingu. Podle vlastní chuti přidáme sůl a pepř. Dresing poté promícháme s nakrájenou zeleninou. Před podáváním odložíme zeleninový salát alespoň na 20 minut do lednice, aby měly jednotlivé chutě čas se propojit.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek