Smetanový zeleninový salát plný bílkovin a chutí
Záchvěv babího léta v podobě salátu z posledních sklizených rajčat a okurek z vlastní zahrádky na talíři. Nebo si udělejte léto klidně v listopadu, prosinci ze surovin zakoupených v obchodě. Zelenina a vejce v kombinaci s trochu nakyslým dresingem si vás jednoduše získá. Tento salát je výtečný i jenom tak na chuť, ale více vynikne, když se podává k hlavnímu chodu.
TIP: Pokud byste chtěli tento zeleninový salát nějak doplnit, zkuste přikrájet trochu papriky – záleží na vás, jestli upřednostňujete červenou, žlutou nebo zelenou. Klidně můžete přidat od každé trochu, díky čemuž bude váš pokrm krásně barevný.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Smetanový zeleninový salát
- 11kgrajčat
- 11kssalátová okurka
- 88listůřímského salátu
- 33ksvejce
- 125125gzakysané smetany
- 11lžícemajonézy
- 11lžícefrancouzského dresingu
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
Vejce si uvaříme natvrdo. Hned po uvaření je zchladíme studenou vodou, aby se nám lépe loupala. Následně je zbavíme skořápky a v kráječi na vajíčka rozdělíme na plátky.
Vejce vyndáme z kráječe, aniž bychom ho rozdělili na jednotlivé plátky a podélně ho ještě dvakrát překrojíme. Vzniknou nám tak menší kousky, které přesypeme do větší misky.
Salátovou okurku si nakrájíme na kostičky a stejně tak rajčata. Obojí přidáme k nakrájeným vejcím. Římský salát si omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na nudličky. Rovněž přisypeme do mísy ke zbytku ingrediencí.
Zakysanou smetanu promícháme s polévkovou lžící majonézy a francouzského dresingu. Podle vlastní chuti přidáme sůl a pepř. Dresing poté promícháme s nakrájenou zeleninou. Před podáváním odložíme zeleninový salát alespoň na 20 minut do lednice, aby měly jednotlivé chutě čas se propojit.