Zasněžené perníčkové muffiny s kandovaným ovocem

Období perníčků je velmi delikátní věc. I když se jedná o v podstatě první cukroví, které se na Vánoce připravuje, nikdy ho není dost. Mizí zkrátka rychlostí blesku. Pokud i vaše malé perníčky znají Štědrý den jenom z vyprávění, nasyťte hltouny domácí touto dobrotou, perníčkové muffiny alespoň na chvíli odvedou jejich pozornost. A třeba nějaký ten perníček zůstane i do Štědrého dne.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Vánoční perníčky, které potěší i nejmlsnější jazýčky
Perníkové cupcakes se skořicovým krémem. Malé voňavé dortíky nejen na Vánoce
Perníčkové muffiny
- 300300gpolohrubé mouky
- 22lžícemedu
- 8080gtřtinového cukru
- 22lžíceskořice
- 22lžíceperníkového koření
- 22lžíceslunečnicového oleje
- 11sáčekkypřicího prášku
- 55lžickakaa
- 100100glískových ořechů
- 6060gkandovaného ovoce
- 11sáčekposypky ve tvaru vloček
- 22vejce
- 140140gmoučkového cukru
- 11lžícecitronové šťávy
Postup:
Polohrubou mouku prosejte do větší misky. Přimíchejte skořici, perníkové koření, kypřicí prášek a kakao.
V mixéru vyšlehejte jedno celé vejce, med a třtinový cukr do pěny. Následně vmíchejte sypké suroviny, přidejte slunečnicový olej a šlehejte do hladkého těsta.
V robotu si nahrubo nasekejte lískové ořechy a kandované ovoce, pokud je vámi vybraný druh ovoce na větší kousky, než preferujete v muffinech. Vařečkou obojí vmíchejte do těsta.
Hotové těsto nalijte do formiček a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut. Hotové muffiny nechte vychladnout.
Mezitím si z druhého vejce oddělte bílek od žloutku. Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy vypracujte tuhou polevu. Zchladlé perníčkové muffiny ozdobte cukrovou polevou a sněhovou posypkou. Po zatuhnutí polevy můžete podávat.