RECEPT: Punčová roláda, jakou jste ještě neochutnali
My jsme si dnes pro vás připravili poněkud netradiční recept, jehož příprava je velice snadná. Nebudete dokonce muset vytáhnout ani kuchyňskou váhu, protože se obejdete bez vážení surovin. Tak co, učaruje vám punčová roláda natolik, že recept hned vyzkoušíte?
Teď už nezbývá nic jiného než se do přípravy této vynikající rolády pustit.
Potřebné ingredience pro přípravu těsta
Při přípravu těsta, tedy 2 piškotů na punčovou roládu, budete potřebovat:
- 10 celých vajec
- 6 polévkových lžic hladké mouky
- 4 polévkové lžíce polohrubé mouky
- 10 polévkových lžic krystalového cukru, a
- 6 polévkových lžic oleje.
Potřebné ingredience pro přípravu punčového přelivu
Abyste si připravili chutný punčový přeliv, budete potřebovat:
- půl hrnku krystalového cukru
- ½ litru převařené vody
- punčové aroma
- rum, a
- jahodový sirup.
Potřebovat budete rovněž džem nebo marmeládu z oblíbeného ovoce, abyste mohli spojit oba piškoty. K dozdobení se také hodí punčová poleva, kterou je možno zakoupit v obchodě, a případně také čokoláda.
Postup přípravy rolády
Oba piškoty připravte z poloviny předepsaného množství surovin. Na plech na pečení dejte pečicí papír a na něm pečte každý z nich dozlatova, v troubě předehřáté na 180 °C. To, že je piškot upečený, poznáte nejen podle barvy, ale také podle toho, že kraje se začnou oddělovat.
Dokud jsou piškoty horké, spojte je džemem nebo marmeládou a stočte je do rolády.
Poté si připravte punčový přeliv, a to tak, že svaříte vodu a cukr a když tato sladká voda vychladne, přidejte do ní podle chuti rum, jahodový sirup a punčové aroma, které roládě dodá nezaměnitelnou chuť i vůni.
Punčovým přelivem zalejte vnější piškot, aby jej dobře nasákl. Poté roládu přelijte hotovou punčovou polevou a dozdobte čokoládou.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Lehký dezert z jablek a tvarohu zaujme chutí i jednoduchostí
Sladké pokušení, které potěší všechny milovníky krémových dezertů