Ramen, vydatný japonský nudlový vývar, který vás zahřeje
Ramen podle dnešního receptu by se dal nazvat jako udon ramen, protože jsou v něm použité široké nudle z pšenice. Zdravější variantou je potom soba ramen, který používá tenčí soba nudle, jež jsou z žita nebo pohanky.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Recepty ze zahrádky: Je to dýně, ale chutná jako cuketa. Seznamte se s patizonem
Ramen
- 15001500mlsilného hovězího vývaru
- 11balenínudlí udon
- 500500gvepřového masa
- 11hlávkapak choi
- 100100gmungo klíčků
- 22lžícesójové omáčky
- 22lžícetřtinového cukru
- 22stroužkyčesneku
- 1010gčerstvého zázvoru
- 44ksvejce M
- 11lžičkadrceného chili
- 5050gmiso pasty
- 11lžícesezamových semínek
Postup:
Do středního hrnce si nalijte třetinu hovězího vývaru. Přidejte dvě polévkové lžíce sójové omáčky, cukr, na plátky nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor a promíchejte, aby se ingredience propojily. Maso si nakrájejte na menší proužky a přidejte ho do hrnce. Směs vařte na menším plamenu tak dlouho, dokud maso nebude měkké. Bude to trvat asi 1,5 hodiny.
Zbývající vývar si dejte do jiného hrnce a prohřejte ho. Přidejte miso pastu a míchejte, dokud se nerozpustí. Salát pak choi si nakrájejte na čtvrtiny a prohřejte ho společně s vývarem.
V menším hrnci si dáme vařit vodu. Jakmile začne vřít, vložíme do ní vejce a vaříme je sedm minut. Poté je vyndáme a opláchneme pod studenou vodou, aby si zachovala částečně tekutý střed. Nudle připravíme podle návodu na obalu.
Do čtyř talířů rozdělíme uvařené maso. Stranou dáme nudle a vedle nich rozpůlené vejce. Vše zalilejeme několika sběračkami vývaru s pak choi. Dozdobíme mungo klíčky, drceným chili a sezamovými semínky a můžeme podávat.