Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Ramen, vydatný japonský nudlový vývar, který vás zahřeje

S vývary, které prohřejí organismus, má česká kuchyně poměrně široké zkušenosti. Dnešní recept na „japonský vývar“ vám tedy určitě půjde snadno od ruky. Ramen se od našeho klasického vývaru liší tím, že je mnohem vydatnější. Obsahuje velkou porci nudlí a vepřového masa, které postaví na nohy každého, a poté další ingredience, které doplní typickou chuť celého pokrmu.
ramen
ilustrační obrázek

Ramen podle dnešního receptu by se dal nazvat jako udon ramen, protože jsou v něm použité široké nudle z pšenice. Zdravější variantou je potom soba ramen, který používá tenčí soba nudle, jež jsou z žita nebo pohanky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Recepty ze zahrádky: Je to dýně, ale chutná jako cuketa. Seznamte se s patizonem

Poctivá polévka s masovými koulemi, co vydá za hlavní chod

Ramen

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1500
    1500
    ml
    silného hovězího vývaru
  • 1
    1
    balení
    nudlí udon
  • 500
    500
    g
    vepřového masa
  • 1
    1
    hlávka
    pak choi
  • 100
    100
    g
    mungo klíčků
  • 2
    2
    lžíce
    sójové omáčky
  • 2
    2
    lžíce
    třtinového cukru
  • 2
    2
    stroužky
    česneku
  • 10
    10
    g
    čerstvého zázvoru
  • 4
    4
    ks
    vejce M
  • 1
    1
    lžička
    drceného chili
  • 50
    50
    g
    miso pasty
  • 1
    1
    lžíce
    sezamových semínek

Postup:

  1. Do středního hrnce si nalijte třetinu hovězího vývaru. Přidejte dvě polévkové lžíce sójové omáčky, cukr, na plátky nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor a promíchejte, aby se ingredience propojily. Maso si nakrájejte na menší proužky a přidejte ho do hrnce. Směs vařte na menším plamenu tak dlouho, dokud maso nebude měkké. Bude to trvat asi 1,5 hodiny.

  2. Zbývající vývar si dejte do jiného hrnce a prohřejte ho. Přidejte miso pastu a míchejte, dokud se nerozpustí. Salát pak choi si nakrájejte na čtvrtiny a prohřejte ho společně s vývarem.

  3. V menším hrnci si dáme vařit vodu. Jakmile začne vřít, vložíme do ní vejce a vaříme je sedm minut. Poté je vyndáme a opláchneme pod studenou vodou, aby si zachovala částečně tekutý střed. Nudle připravíme podle návodu na obalu.

  4. Do čtyř talířů rozdělíme uvařené maso. Stranou dáme nudle a vedle nich rozpůlené vejce. Vše zalilejeme několika sběračkami vývaru s pak choi. Dozdobíme mungo klíčky, drceným chili a sezamovými semínky a můžeme podávat.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
asijská kuchyně
jednoduché recept
asijská kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek