Úterý , 03. 12. 2024

Svatoslav

Piškotové zákusky s pařížskou šlehačkou. Dezert s příchutí zahraničí

Dorty jako z cukrárny nemusí být nijak složité. Důkazem jsou pařížské zákusky, jejichž recept pro vás máme. Na rozdíl od většiny jiných cukrářských výrobků se nepečou. Při jejich přípravě si totiž pomůžeme cukrářskými piškoty, jejichž chuť skvěle ladí se šlehačkou z hořké čokolády. Ty se skvěle hodí jako zákusek ke kávě.
piškotové zákusky
Jak na přípravu piškotových zákusků? (zdroj foto: teks.cz)

Ingredience na piškotové zákusky

Abyste se nemusela péct s vlastním těstem, připravte si na piškotové zákusky velké balení dlouhých cukrářských piškotů (cca 800 g). Na čokoládový krém pak budete potřebovat:

  • 800 ml smetany ke šlehání
  • 400 g čokolády na vaření
  • 3 balení želatiny nebo ztužovače do šlehačky
  • 200 g moučkového cukru
  • 50 ml převařené vlažné vody (jen pokud máte želatinu)

Na polevu si kromě toho připravte:

  • 200 g čokolády na vaření
  • 100 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 ml plnotučného mléka

Příprava

Želatinu si rozmíchejte v hrnečku s vodou, ztužovač do šlehačky v přibližně 50 ml studené smetany. Zbytek smetany si na mírném plamenu zahřejte na teplotu mezi 60 a 80 °C.

Na této teplotě smetanu udržujte a rozpusťte v ní na kousky nalámanou čokoládu. Pak přidejte také cukr a celou směs pořádně rozmíchejte. Nechte vychladnout, přelijte do mixéru a vyšlehejte spolu s želatinou či ztužovačem do hustého krému.

Hotový krém napěchujte do cukrářského sáčku a s jeho pomocí ozdobte jednotlivé piškoty. Piškoty i s krémem dejte zatuhnout do ledničky a v mezičase si připravte čokoládovou polevu. Na kousky nalámanou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.

Do horké čokolády přimíchejte mléko a moučkový cukr. Směs nechte za stálého míchání ve vodní lázni asi dvě minuty. Pak polevu z vodní lázně vyjměte a dejte ji vystydnout.

V čokoládové polevě rozmíchejte kousky změklého másla a pokračujte v míchání, dokud poleva nezchladne. Polevou opatrně polijte piškoty s krémem a pak je dejte zpět do lednice alespoň na dvě hodiny. Servírujte dobře vychlazené. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Božský zákusek s příchutí vanilky a kokosu

Nepečený zákusek ze smetany, který připomene chuť nanuku

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek