Piškotové zákusky s pařížskou šlehačkou. Dezert s příchutí zahraničí
Ingredience na piškotové zákusky
Abyste se nemusela péct s vlastním těstem, připravte si na piškotové zákusky velké balení dlouhých cukrářských piškotů (cca 800 g). Na čokoládový krém pak budete potřebovat:
- 800 ml smetany ke šlehání
- 400 g čokolády na vaření
- 3 balení želatiny nebo ztužovače do šlehačky
- 200 g moučkového cukru
- 50 ml převařené vlažné vody (jen pokud máte želatinu)
Na polevu si kromě toho připravte:
- 200 g čokolády na vaření
- 100 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 50 ml plnotučného mléka
Příprava
Želatinu si rozmíchejte v hrnečku s vodou, ztužovač do šlehačky v přibližně 50 ml studené smetany. Zbytek smetany si na mírném plamenu zahřejte na teplotu mezi 60 a 80 °C.
Na této teplotě smetanu udržujte a rozpusťte v ní na kousky nalámanou čokoládu. Pak přidejte také cukr a celou směs pořádně rozmíchejte. Nechte vychladnout, přelijte do mixéru a vyšlehejte spolu s želatinou či ztužovačem do hustého krému.
Hotový krém napěchujte do cukrářského sáčku a s jeho pomocí ozdobte jednotlivé piškoty. Piškoty i s krémem dejte zatuhnout do ledničky a v mezičase si připravte čokoládovou polevu. Na kousky nalámanou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
Do horké čokolády přimíchejte mléko a moučkový cukr. Směs nechte za stálého míchání ve vodní lázni asi dvě minuty. Pak polevu z vodní lázně vyjměte a dejte ji vystydnout.
V čokoládové polevě rozmíchejte kousky změklého másla a pokračujte v míchání, dokud poleva nezchladne. Polevou opatrně polijte piškoty s krémem a pak je dejte zpět do lednice alespoň na dvě hodiny. Servírujte dobře vychlazené. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT