Ovocný dort plný vitamínů! Sladké, co vám doplní živiny
Léto přímo vybízí ke svěžím a lehkým moučníkům, které jsou plné čerstvého ovoce. Použít můžete vlastně jakékoliv, kterého máte zrovna přemíru, nebo na které máte zkrátka chuť.
Stejně tak můžete pracovat s druhem sušenek, které použijete, a pudinku. Pokud použijete pudink dietní a sušenky cereální či bez lepku, pak už vám v našem dortu zbydou jen vitamíny a trocha zdravých tuků. Na ovocný dort budete potřebovat:
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Ovocný dort
- 11lplnotučného mléka
- 22baleníkaramelového pudinku
- 200200gstrouhaných mandlí
- 5050gstrouhaného kokosu
- 1010ksjahod
- 22kskiwi
- 22ksbanány
- 11ksjablko nebo hruška
- 11baleníoblíbených sušenek
- citronová šťáva
- karamelová poleva nebo karamel
Postup:
Všechno ovoce si omyjte, očistěte a oloupejte. Banány nakrájejte na kolečka, ostatní ovoce na malé kostičky. Zatímco se věnujete krájení ovoce, můžete si na plotně přivést k varu mléko. Pak do něj rozmíchejte obě balení pudinku a na mírném plamenu za stálého míchání ve vaření pokračujte, dokud nebude pudink hotový.
Formu na bábovku si můžete vymazat trochou másla a vysypat kokosem nebo plátky mandlí. Pokud ne pokračujte k dalšímu kroku.
Nalijte do formy trochu pudinku a nasypte na něj část pokrájeného ovoce. Pokračujte v několika vrstvách – ovoce by nemělo být moc pohromadě, aby váš dort po vyklepnutí z formy držel tvar. Když do formy přelijete poslední část pudinku, na spodek vyskládejte sušenky, které budou sloužit jako korpus.
Nakonec formu přetáhněte potravinářskou fólií a dort dejte na dvě hodiny do lednice, aby pořádně zatuhnul. Po vyjmutí z lednice jej vyklopte na servírovací podnos, přelijte karamelovou polevou a citronovou šťávou a můžete jej rovnou servírovat.