Rychlý a zdravý oběd: masová kapsa se žampiony

Masová kapsa se žampiony – ingredience
Na porci pro čtyři strávníky budete na masové kapsy se žampiony potřebovat:
- 600 g vepřové krkovice nebo jiného kvalitního masa
- 800 g přílohových brambor
- 150 g čerstvých žampionů
- 25 ml majonézy
- 2 stroužky česneku
- 1 papriku
- Olivový olej
- Petrželku
- Majoránku
- Kmín
- Pepř
- Sůl
- Vepřové sádlo na vymazání pekáče
Příprava
Maso si nakrájejte na tenké plátky a naklepejte si ho paličkou. Naklepané maso z obou stran prosolte a opepřete. Pokud si jídlo připravujte v několikahodinovém předstihu, je dobré maso naložit do marinády z olivového oleje a vašich oblíbených bylinek nebo kořen, není to však nutné.
Syrové brambory oškrábejte, očistěte a nakrájejte na silnější kolečka, měly by být jeden až dva centimetry vysoké. Zapékací mísu vymažte vepřovým sádlem a vyskládejte do ní souvislou vrstvu bramborových koleček. Brambory prosolte, opepřete a dochuťte čerstvými bylinkami nebo kořením, které máte rádi. Pak je zakapejte olivovým olejem.
Žampiony si nakrájejte na kostičky a v míse je smíchejte s na kostičky nakrájenou paprikou. Přidejte protřený česnek a najemno nasekanou petrželkou. Nakonec do mísy přidejte majonézu a houby zlehka přisolte. Touhle směsí napěchujte každý plátek masa a to pak zarolujte, aby směs nekoukala ven. Aby se vám rolka nerozbalovala, můžete si pomoci nití nebo párátkem.
Hotové rolky vyskládejte na bramborovou vrstvu, formu na pečení překryjte alobalem a dejte ji do trouby předehřátá na 180 °C. Pokrm bude hotový asi za hodinu. Servírujte ještě teplé, se zeleninovou oblohou nebo salátem. Nechte si chutnat!
Nejdříve si natlučeme maso. (foto: tiscali.cz) Poté přichystáme směs. (foto: tiscali.cz) Maso směsí naplníme a hotové kapsy položíme na brambory do pekáče. (foto: tiscali.cz) Dáme za péct a po upečení servírujeme. (Foto: tiscali.cz)
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Úžasná masová konzerva, jakou jste pravděpodobně nejedli. Vyrobte si ji doma
Grilování je skvělou devízou léta. Jaké pochutiny si na grilu připravit?