Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Rychlý a zdravý oběd: masová kapsa se žampiony

Vyvařovat časová náročná tradiční česká jídla není nic jednoduchého. Naštěstí se však můžeme inspirovat i ve světové kuchyni. Třeba dnešní recept na masovou kapsu plněnou žampiony splňuje vše, co si od kvalitního jídla moderní gastronomie žádá. A navíc jde o rychlé a jednoduché jídlo, které budete mít připravené raz dva.
masová kapsa se žampiony
Masovou kapsu si zamilujete! (foto: tiscali.cz)

Masová kapsa se žampiony – ingredience

Na porci pro čtyři strávníky budete na masové kapsy se žampiony potřebovat:

  • 600 g vepřové krkovice nebo jiného kvalitního masa
  • 800 g přílohových brambor
  • 150 g čerstvých žampionů
  • 25 ml majonézy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 papriku
  • Olivový olej
  • Petrželku
  • Majoránku
  • Kmín
  • Pepř
  • Sůl
  • Vepřové sádlo na vymazání pekáče

Příprava

Maso si nakrájejte na tenké plátky a naklepejte si ho paličkou. Naklepané maso z obou stran prosolte a opepřete. Pokud si jídlo připravujte v několikahodinovém předstihu, je dobré maso naložit do marinády z olivového oleje a vašich oblíbených bylinek nebo kořen, není to však nutné.

Syrové brambory oškrábejte, očistěte a nakrájejte na silnější kolečka, měly by být jeden až dva centimetry vysoké. Zapékací mísu vymažte vepřovým sádlem a vyskládejte do ní souvislou vrstvu bramborových koleček. Brambory prosolte, opepřete a dochuťte čerstvými bylinkami nebo kořením, které máte rádi. Pak je zakapejte olivovým olejem.

Žampiony si nakrájejte na kostičky a v míse je smíchejte s na kostičky nakrájenou paprikou. Přidejte protřený česnek a najemno nasekanou petrželkou. Nakonec do mísy přidejte majonézu a houby zlehka přisolte. Touhle směsí napěchujte každý plátek masa a to pak zarolujte, aby směs nekoukala ven. Aby se vám rolka nerozbalovala, můžete si pomoci nití nebo párátkem.

Hotové rolky vyskládejte na bramborovou vrstvu, formu na pečení překryjte alobalem a dejte ji do trouby předehřátá na 180 °C. Pokrm bude hotový asi za hodinu. Servírujte ještě teplé, se zeleninovou oblohou nebo salátem. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Úžasná masová konzerva, jakou jste pravděpodobně nejedli. Vyrobte si ji doma

Grilování je skvělou devízou léta. Jaké pochutiny si na grilu připravit?

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek