Lahodný čokoládový koláč s jogurtem. Stačí vám na něj jen hrnek a lžíce
Náš čokoládový koláč s jogurtem je osvěžující a lehký. Jeho lahodná chuť čokolády a kakaa v rafinované kombinaci s jogurtem bude hýčkat vaše chuťové buňky. Výroba našeho dezertu je jako bonus velice snadná. K jeho přípravě vám bude stačit obyčejný hrnek o objemu 200 ml a polévková lžíce.
Pro případ, že ještě váháte, zda se do jeho přípravy pustit, přinášíme vám nějaká fakta o čokoládě jako takové. Kakao v ní obsažené bojuje se špatným cholesterolem, obsahuje spoustu antioxidantů, stimuluje mozek a pomáhá prevenci Alzheimera. Zlepšuje prokrvení a snižuje krevní tlak, snižuje riziko cukrovky. Čokoláda je bohatá na živiny, především na mangan, měď a železo. A hlavně dokáže vytvořit na jazyku pocit štěstí. Takže už se můžeme společně pustit do pečení?
Ingredience na čokoládový koláč s jogurtem
Těsto:
- 2 hrnky bílého jogurtu
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek oleje
- 2 hrnky cukru
- 2 polévkové lžíce kakaového prášku
- 1/2 lžíce jedlé sody
Budete potřebovat také kousek másla na vymazání plechu.
Poleva:
- 100 ml mléka
- 100 g čokolády
- 5 lžic cukru
Postup
Začněte s přípravou těsta. Pomocí hrnku a polévkové lžíce si odměříte všechny ingredience potřebné na těsto a smícháte je dohromady. Vzniklou směs nalijete do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíte do vyhřáté trouby a pečete při teplotě 180 °C 20 až 25 minut. Během pečení kontrolujte těsto párátkem. Hotové těsto vyndáte z trouby a necháte vychladnout.
Polevu připravíte následovně. Ve vodní lázni rozpustíte mléko, cukr i čokoládu a vše důkladně promícháte. Vzniklou polevou polijte celý vychladlý koláč. Ten poté vložíte do lednice a necháte vychladnout. Hotový čokoládový koláč s jogurtem necháte v lednici alespoň dvě hodiny. Potom stačí vyndat tento dezert ven, nakrájet a podávat. Přejeme vám dobrou chuť!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Vynikající čokoládový koláč za méně než 30 minut
4 důkazy, že je čokoláda vlastně zdravá. Reguluje krevní tlak a prospívá trávení!