Chcete se dobře a levně najíst? Zapečená kuřecí játra s bramborem to jistí

Přesně z této kategorie je i náš dnešní recept na zapečená kuřecí játra s bramborem. Večeře pro čtyřčlennou rodinu vás vyjde na pár korun, zejména pokud máte v okolí dobré řeznictví, ale za málo peněz v tomto případě dostanete hodně muziky. Uvidíte, jak rychle se po kuřecích játrech zapráší.
Zvířecí vnitřnosti jsou navíc velmi zdravé a na živiny bohaté jídlo. Především organismus vašich dětí tak dostane dávku pro správný vývoj.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
DIY: vyrobte si prací prášek a perte levně a účinně. To je ekologie v domácnosti
Chutný dezert Marlenka nemusíte kupovat. Zvládnete ji doma, bez nutnosti zapínat troubu
Kuřecí játra s bramborem
- 600600gkuřecích jater
- 600600gpřílohových brambor
- 5050mlrostlinného oleje
- 2525gmásla nebo sádla
- 44stroužkyčesneku
- 11ksmenší cibule
- sladká červená paprika
- majoránka, oregano
- sůl a pepř
Postup:
Brambory omyjte, oškrábejte a očistěte. Pak je nakrájejte na asi centimetr silná kolečka a povařte v prosolené vroucí vodě přibližně 5 minut. Po pěti minutách brambory sceďte.
Zatímco se vám vaří brambory, orestujte dobře očištěná a omytá kuřecí játra na másle nebo na sádle. Sůl prozatím vynechejte. Játra je dobré solit až těsně před koncem vaření, jinak hrozí, že se zatáhnou a ztvrdnou.
V misce s olejem rozmíchejte všechno koření. Základem by měla být sůl a utřený česnek. Pak přidejte pepř, majoránku, oregano a sladkou papriku. Pokud máte rádi ostřejší jídla, nebojte se použít i pálivou papriku.
Dostatečně velký pekáč si vymažte trochou oleje a naskládejte do něj ještě horká bramborová kolečka. Na brambory přijdou orestovaná kuřecí játra, která už nyní i osolte. Pak je přelijte marinádou a pekáč dejte do trouby předehřáté na 180 °C.
Játra zapékejte 40-45 minut. Během této doby je můžete několikrát promíchat a přidat další koření. Podávejte se zeleninou a s hořčicí.