Rychlý krémový dort, který si vaše děti zamilují
Ingredience na krémový dort
Na korpus na krémový dort budete potřebovat:
- 600 g hladké mouky
- 300 g moučkového krystal
- 250 ml plnotučného mléka
- 200 ml slunečnicového oleje
- 50 g holandského kakaa
- 2 středně velká vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
Při přípravě krému se neobejdete bez:
- 500 ml plnotučného mléka
- 500 g plnotučného tvarohu
- 250 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 balíčků směsi na přípravu krémů a náplní (třeba Zlatý klas)
Bez polevy by to nebylo ono. Nachystejte si ni:
- 400 ml pochoutkové kysané smetany
- 1 čokoládu na vaření
Příprava
Ve velké misce spolu smíchejte mouku, cukr, mléko, olej, vejce i prášek do pečiva a vanilkový cukr. Těsto můžete zadělat v mixéru na malé obrátky, ušetříte si tak práci. Rozmíchané těsto rozdělte na dvě poloviny, v jedné rozmíchejte holandské kakao. Bílé těsto dejte na plech vyložený papírem na pečení. Chvilku počkejte a pak na bílé těsto přilijte to kakaové. Korpus dejte péci na 30 minut při teplotě 180 °C.
Zatímco se vám těsto peče, můžete si připravit krém. Směsi na přípravu krémů pořádně rozmíchejte v mléku a pak do něj přidejte cukr. Celou směs dejte na plotnu a za stálého míchání přiveďte na mírném plamenu k varu. Vařte minutku nebo dvě, dokud nezačne hmota tuhnout, a pak ji z plotny odstavte. V chladnoucím krému rozmíchejte máslo a tvaroh tak, aby vznikla stejnoměrná hladká směs.
Chladnoucí směs rozetřete na vychladlý korpus tak, aby vznikla rovnoměrná vrstva. Na krém ještě přidejte polevu – čokoládu na vaření rozpusťte ve vodní lázni a přimíchejte do ní kysanou smetanu. Před servírováním dejte dort na několik hodin do ledničky, aby všechny vrstvy dobře zatuhly a dort držel pohromadě.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT