Kokosový zákusek, který se skvěle hodí ke kávě
Ingredience na kokosový zákusek
Na korpus na kokosový zákusek si připravte tyto ingredience:
- 250 ml plnotučného mléka
- 200 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 75 ml oleje
- 2 vejce
- 25 g holandského kakaa
- 1 prášek do pečiva
Na kokosovou náplň budete potřebovat:
- 1 l plnotučného mléka
- 250 g strouhaného kokosu
- 250 g moučkového cukru
- 100 g másla
Příprava
V dostatečně velké míse si smíchejte mléko s olejem a moučkovým cukrem. Do těsta prosejte mouku s práškem do pečiva a pak přidejte obě vejce. Důkladně rozmíchejte, aby vznikla rovnoměrná hmota. Nakonec do těsta přidejte také kakao a pořádně ho zapracujte. Polovinu těsta přelijte do máslem vymazané formy na pečení, druhou polovinu odložte stranou. Těsto dejte péct do trouby předehřáté na 170 °C, mělo by stačit 10 minut.
Tuhle desetiminutovku využijte k přípravě kokosového krému. Mléko si za stálého míchání přiveďte na mírném plamenu k varu a pak v něm rozmíchejte máslo a cukr. Jakmile se cukr i máslo odpustí, mléko odstavte z plotny a do chladnoucí směsi rozmíchejte strouhaný kokos. Nechte chladnout, dokud nebude první polovina těsta upečená.
Po deseti minutách vyjměte formu z trouby. Na ne zcela dopečené těsto natřete vrstvu kokosového krému tak, aby se nedotýkala stěn formy. Na vrch nalijte druhou polovinu těsta a zákusek dejte znovu péct při teplotě 170 °C, tentokrát ale po dobu 25-30 minut. Upečený zákusek můžete přizdobit marmeládou nebo strouhaným kokosem a rovnou podávat. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT