Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Hamburgery s krémovou domácí tatarkou

Že hamburgery nejsou výhradně doménou rychlého občerstvení vám jednoznačně dokáže tento recept.
hamburger
Hamburgery nejsou jen záležitost rychlého občerstvení.

Připravte si šťavnaté hamburgery kdykoliv na ně máte chuť, a to rovnou s náloží domácí tatarské omáčky. Ingredience můžete samozřejmě obměnit podle své chuti nebo toho, co máte zrovna v ledničce, ale vězte, že naše složení je dokonale vyvážené a chuťově natolik bohaté, že není nutné na něm nic měnit.

TIP: Hamburgery mimo grilovací sezónu můžete připravit stejně tak dobře na pánvi, elektrickém grilu nebo klidně v troubě. Záleží jen na vás, jaké variantě dáte přednost.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rychlé kuličky z mletého masa v sýrové omáčce

Chilli hummus s tortillovými nachos a grilovaným avokádem

Hamburgery s domácí tatarkou

porce
g / porce
Ingredience na hamburgery:
  • 500
    500
    g
    mletého hovězího masa
  • 2
    2
    lžíce
    olivového oleje
  • 4
    4
    hamburgerové housky
  • 1
    1
    lžička
    červené pálivé papriky
  • 1
    1
    lžíce
    másla
  • sůl a pepř
  • 1
    1
    červená cibule
  • 1
    1
    hrst
    salátového lupení
  • 2
    2
    rajčata
  • 4
    4
    plátky
    čedaru
Ingredience na tatarku:
  • 8
    8
    lžic
    majonézy
  • 3
    3
    lžíce
    zakysané smetany
  • 2
    2
    nakládané okurky
  • 1
    1
    lžíce
    okurkového láku
  • 2
    2
    jarní cibulky

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme tatarku. Nakládané okurky najemno nastrouháme a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Majonézu smícháme se zakysanou smetanou a polévkovou lžící láku a přidáme podle chuti pepř a sůl. Následně vmícháme okurky a cibulku. Hotovou tatarku odložíme chladit do lednice.

  2. Mleté maso si ve středně velké míse promícháme se solí, pepřem a červenou paprikou. Poté ho rozdělíme na čtyři stejné díly, ze kterých navlhčenou rukou tvarujeme koule. Každou kouli následně rozmáčkneme na placku.

  3. Olivový olej si rozpálíme na pánvi. Maso zprudka opečeme z obou stran, aby si zachovalo šťávu, poté teplotu snížíme a ještě chvíli opékáme. Stačí pár minut z každé strany. Odložíme stranou.

  4. Hamburgerové bulky pomažeme trochou másla a vložíme do trouby prohřát namazanou stranou nahoru. Červenou cibuli si nakrájíme na kolečka, stejně tak rajčata. A poté už jenom vrstvíme. Na spodní bulku dáme omyté a okapané salátové lupení, na které přijdou plátky rajčat. Na rajčata položíme maso, které pomažeme silnější vrstvou domácí tatarky. Na tu položíme plátek čedaru a několik kousků cibule. Přiklopíme horní bulkou, kterou můžeme rovněž trochu máznout tatarkou. V troubě nebo na elektrickém grilu pak můžeme ještě hotový hamburger prohřát, aby se sýr roztekl a všechny ingredience se chuťově více propojily.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
americká kuchyně
jednoduché recept
americká kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek