Hamburgery s krémovou domácí tatarkou
Připravte si šťavnaté hamburgery kdykoliv na ně máte chuť, a to rovnou s náloží domácí tatarské omáčky. Ingredience můžete samozřejmě obměnit podle své chuti nebo toho, co máte zrovna v ledničce, ale vězte, že naše složení je dokonale vyvážené a chuťově natolik bohaté, že není nutné na něm nic měnit.
TIP: Hamburgery mimo grilovací sezónu můžete připravit stejně tak dobře na pánvi, elektrickém grilu nebo klidně v troubě. Záleží jen na vás, jaké variantě dáte přednost.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Hamburgery s domácí tatarkou
- 500500gmletého hovězího masa
- 22lžíceolivového oleje
- 44hamburgerové housky
- 11lžičkačervené pálivé papriky
- 11lžícemásla
- sůl a pepř
- 11červená cibule
- 11hrstsalátového lupení
- 22rajčata
- 44plátkyčedaru
- 88lžicmajonézy
- 33lžícezakysané smetany
- 22nakládané okurky
- 11lžíceokurkového láku
- 22jarní cibulky
Postup:
Nejdříve si připravíme tatarku. Nakládané okurky najemno nastrouháme a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Majonézu smícháme se zakysanou smetanou a polévkovou lžící láku a přidáme podle chuti pepř a sůl. Následně vmícháme okurky a cibulku. Hotovou tatarku odložíme chladit do lednice.
Mleté maso si ve středně velké míse promícháme se solí, pepřem a červenou paprikou. Poté ho rozdělíme na čtyři stejné díly, ze kterých navlhčenou rukou tvarujeme koule. Každou kouli následně rozmáčkneme na placku.
Olivový olej si rozpálíme na pánvi. Maso zprudka opečeme z obou stran, aby si zachovalo šťávu, poté teplotu snížíme a ještě chvíli opékáme. Stačí pár minut z každé strany. Odložíme stranou.
Hamburgerové bulky pomažeme trochou másla a vložíme do trouby prohřát namazanou stranou nahoru. Červenou cibuli si nakrájíme na kolečka, stejně tak rajčata. A poté už jenom vrstvíme. Na spodní bulku dáme omyté a okapané salátové lupení, na které přijdou plátky rajčat. Na rajčata položíme maso, které pomažeme silnější vrstvou domácí tatarky. Na tu položíme plátek čedaru a několik kousků cibule. Přiklopíme horní bulkou, kterou můžeme rovněž trochu máznout tatarkou. V troubě nebo na elektrickém grilu pak můžeme ještě hotový hamburger prohřát, aby se sýr roztekl a všechny ingredience se chuťově více propojily.