Dvoubarevná zmrzlina s oplatkou, kterou si zamilujete!
Dvoubarevná zmrzlina je navíc snadnou a rychlou záležitostí. Jedna je čokoládová, druhá kokosová s jemnou chutí vanilky. Vyplatí se dát domácí zmrzlině šanci. Nepotřebujete na ni ani zmrzlinovač.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Kokosová zmrzlina, která přivolá do vaší kuchyně chuť léta a exotiky
Dvoubarevná zmrzlina
- 800800mlsmetany ke šlehání
- 400400mlkondenzovaného mléka
- 4040gstrouhaného kokosu
- 2525gholandského kakaa
- 2525gmoučkového cukru
- 22balenívanilkového cukru (nebo lžička vanilkového extraktu)
- 11balenícukrářských oplatek
Postup:
Kondenzované mléko i smetana ke šlehání by měly být vychlazené jen na teplotu lehce nad nulou, aby se vám zmrzlina dobře povedla. Zhruba dvacet minut před přípravou zmrzliny je proto můžete dát do mrazáku. Ledovou šlehačku si vyšlehejte klasickým způsobem a pak ji rozdělte na dva stejné díly.
Do jednoho dílu v mixéru přimíchejte holandské kakao s moučkovým cukrem a polovinu kondenzovaného mléka. Do druhé poloviny šlehačky stejným způsobem přimíchejte vanilkový cukr nebo extrakt, nastrouhaný kokos a druhou polovinu kondenzovaného mléka.
Na plech na pečení nebo do cukrářské formy položte cukrářskou oplatku. Na tu nalijte čokoládovou zmrzlinovou směs a plech dejte aspoň na deset minut do mrazáku. Pak plech vyjměte, na čokoládovou vrstvu naneste vanilkovou a přiklopte ji druhou cukrářskou oplatkou. Kokosová zmrzlina je těžší, a tak do té čokoládové místy „zateče“.
Před podáváním dejte zmrzlinu alespoň na 12 hodin do mrazáku. Dvoubarevná zmrzlina je skvělá samostatně, ve zmrzlinových pohárech i k dochucení ledové kávy nebo horké čokolády.