Božský dort s Nutellou. Milovníci sladkého zažijí osobní blaho
Pomocí našeho receptu vykouzlíte sladkou tečku, na které se stanete doslova závislí! Dort s Nutellou zachutná většině.
Co k tomu budete potřebovat?
Na těsto si připravte následující suroviny:
- 220 gramů hladké mouky, 110 gramů cukru (může být krupicový nebo krystal) a prášek do pečiva
- 100 gramů másla
- 4 vejce
- 110 ml mléka (polotučného, nebo tučného)
Protože se jedná o dort pro milovníky čokolády, je zapotřebí i té. Celkem tedy 200 gramů hořké čokolády a 100 gramů mléčné.
Bez krému by to nešlo!
Každý dort se neobejde bez pořádné porce lahodného krému. Krém piškot krásně zvláční a bude klouzat lépe do krku. Na krémovou náplň budete potřebovat tyto ingredience: půl litru mléka, 4 vaječné žloutky, 120 gramů cukru, 55 gramů mouky a jeden sáček vanilkového cukru.
Pusťte se nejprve do přípravy skvělého krému
Mléko zahřejete v hrnci na takovou teplotu, aby se nevařilo. Pak vyšleháte v menší míse žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáte mouku a sáček s vanilkovým cukrem (můžete místo něj použít i zrníčka z vanilkového lusku, mají plnější chuť). Poté vmícháte do vaječné směsi teplé mléko a vytvoříte hladké těsto bez hrudek. Krém posléze ještě povaříte asi pět minut, aby zhoustnul. Nakonec necháte vychladnout.
Jak na těsto?
Hořkou čokoládu na vaření společně s mléčnou rozpustíte ve vodní lázni a přidáte postupně mléko a máslo. Vymícháte krásnou kompaktní hmotu. Vajíčka rozdělíte na bílky a žloutky, ty pak s cukrem vyšleháte do pěny a přidáte k rozpuštěné čokoládové směsi. Následně prosejete do hmoty mouku a vsypete prášek do pečiva.
Z vaječných bílků si zhotovíte tuhý sníh, který opatrně vmícháte do těsta. Následuje čas na formu a její vymazání máslem a vysypání moukou. Velikost plechu si zvolte sami. Doporučujeme kulatou formu o průměru 22 až 24 centimetrů. Těsto pak pečte v předehřáté troubě 45 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Kontrolujte stav upečení například pomocí špejle.
Plnění a zdobení dortu, aby dostal tu pravou čokoládou tvář
Až vám korpus vystydne, vyklopíte jej z formy a rozříznete na 3 pláty. Jednotlivá patra plníte zhotoveným vanilkovým krémem. Pak přijde tolik očekávaný čas pro senzační oříškovou pomazánku Nutellu. Tou celý dort z vrchu pomažete.
Množství, které na vrstvu použijete, je zcela na vás. Někdo bude vrstvit poctivě, někdo zase střídmě. V lednici poté necháte tento božský dort ztuhnout, nejlépe do druhé dne, pokud to tedy vydržíte.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Nepečený cheesecake s nutellou. Jednoduchý tvarohový koláč s čokoládovým potěšením
Domácí vafle, za které vás budou všichni milovat. Dopřejte si sladkou snídani nebo svačinku