Dezert z karamelového Salka chutná jako z pravého karamelu
Ingredience na dezert z karamelového Salka
Dezert z karamelového Salka může být složen z polotovarů, vystačíte si s tímto krátkým seznamem surovin:
- 400 g karamelového Salka
- 500 g mascarpone
- 250 g sušenek, například mléčných Bebe
- 200 ml 30% smetany
- 50 g mléčné čokolády nebo čokolády na vaření
- 25 g moučkového cukru
Příprava
Smetanu si před šleháním pořádně vychlaďte. Nejlépe uděláte, když ji přelijete do misky, ve které ji budete šlehat, a tu na pár minut uložíte do mrazáku. Po vyndání z mrazáku šlehačku vyšlehejte s cukrem a pomalu do ní přidávejte mascarpone. Šlehejte, dokud nevznikne hustý krém.
Hranatou a mělkou formu nebo plech na pečení si vyložte pečicím papírem. Na něj vyskládejte první vrstvu sušenek. Pokud máte hodně tenké sušenky nebo sušenky, které se snadno lámou, udělejte raději tuto vrstvu dvojitou. Sušenky potřete smetanovým krémem a na ten naneste tenkou vrstvu vychlazeného Salka.
Na Salko přijde druhá vrstva sušenek, pak opět vrstva krému a znovu Salko. Druhou vrstvu Salka posypte nastrouhanou čokoládou. Protože dezert je sám o sobě sladký, nejvíc se hodí čokoláda na vaření. Ale pokud je dezert hlavně pro děti, klidně použijte mléčnou čokoládu. Celý dezert dejte před konzumací i s formou zatuhnout do lednice alespoň na dvě hodiny. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
V hlavní roli karamel! Potěšte se sladkou dobrotou. Přinášíme reccept!