Lahodné řezy, které skvěle vypadají a báječně chutnají. Využijete na ně formu na srnčí hřbet
Ingredience jsou základ
Aby se vám řezy povedly, jsou třeba dodržet dvě věci. Tou první je postup přípravy a tou druhou jsou správné ingredience. A těmi začneme. Nejprve výčtem surovin, které jsou potřebné na základní těsto. Nachystejte si:
- 8 vajec
- 250 g cukru
- 250 g mouky
- 200 ml oleje
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
Druhou částí vašich řezů je také krém. I tady je třeba zajistit, že budete mít všechny ingredience v požadovaném množství. Konkrétně si připravte:
- 1 vanilkový pudink
- 250 ml mléka
- 200 g cukru
- 250 g másla
Následující částí vašeho dezertu je také poleva. Ta mu dodá jak hezčí vzhled, tak samozřejmě i správnou chuť. A co bude potřeba v tomto případě?
- 250 g čokolády na vaření
- 150 ml smetany ke šlehání
- 25 g másla
Jdeme na těsto
Vše máte, a tak se můžete pustit do samotné přípravy. Základem bude těsto. U něho začněte šleháním vajíček do požadované konzistence. Jakmile jste s ní spokojeni, už se můžete pustit do přidávání dalších nezbytných ingrediencí na přípravu těsta. Přidejte všechny, až na kakao.
Když jste s konzistencí těsta spokojeni, tak ho rozdělte na dvě poloviny. Jednu necháte takovou a do druhé ještě vmícháte poslední ingredienci v podobě kakaa. Následně už stačí nalít každé těsto do vymazaného srnčího hřbetu a dát upéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Doba pečení je v rozmezí 25 – 30 minut.
Připravte si krém
Když je těsto hotové, a nejlépe už chladne, je tu doba na přípravu krému. Vzhledem k ingrediencím je vám jistě jasné, že zde se pouštíte do přípravy klasického pudinku. Začněte mlékem, cukrem a obsahem pudinkového sáčku. Když má pudink správnou konzistenci, ještě do něho vmícháte povolené máslo.
Finalizace je snadná
Následný postup už je poměrně jednoduchý. Oba dva kusy upečeného těsta nakrájíte na stejné plátky. A mezi ty následně namažete váš pudinkový krém. Základní řezy máte hotové.
Nyní už stačí jejich dokončení v podobě polevy. Ta vznikne rozehřátím čokolády, kterou zjemníte smetanou a také máslem. Po tomto kroku je vše hotové, dezert můžete dát vychladit a potom naservírovat.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Panna cotta: bezlepkové řezy s horní vrstvou želatiny. Ideální moučník!