Sladká banánová roláda: Nepečená rychlopochoutka
Směs, ze které je banánová roláda připravená, je velmi tvárná, takže pokud si výsledek potřebujete upravit jinak, fantazii se meze nekladou. Namísto rolády tak můžete mít třeba v cukuletu dezert do skla, který bude se šlehačkou rovněž vypadat famózně.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Banány, jahody, kiwi a kokos: dezert s puncem exotiky
Banánová zmrzlina ze 3 ingrediencí. Neobsahuje laktózu ani cukr
Banánová roláda
- 33ksbanány
- 11vaničkapolotučného tvarohu
- 6060gmásla
- 11sáčekvanilkového cukru
- 11tabulkahořké čokolády
- 22hrstidětských piškotů
Postup:
Dětské piškoty nasekejte v robotu nadrobno. Pokud nemáte po ruce robota, můžete je vložit do sáčku a několikrát přejet válečkem.
Jeden banán si přendejte do misky a vidličkou ho rozmačkejte na kaši. K banánové drti přidejte vaničku polotučného tvarohu, smíchaného s vanilkovým cukrem, a rozdrcené piškoty.
Ve vodní lázni si rozpusťte máslo a nalámejte do něj tabulku čokolády. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nesmíchá s máslem. Asi dvě lžíce si ponechte stranou a zbytek smíchejte s krémem a piškoty. Měla by vám vzniknout tvárná hmota, konzistencí připomínající modelínu. Pokud máte těsto příliš řídké, přidejte do směsi ještě trochu piškotů.
Připravíme si potravinářskou folii. Na ni rozprostřeme umíchanou směs do tvaru obdélníku. Zbývající dva banány oloupeme a položíme na jednu z delších stran. Těsto zamotáme do tvaru rolády – pomůžeme si přitom potravinářskou fólií. Roládku dáme vychladit do lednice alespoň na 20 minut.
Čokoládovou polevu, kterou jsme si dali stranou, opět rozpustíme ve vodní lázni nebo ji na pár minut vložíme do mikrovlnné trouby. Jakmile bude opět tekutá, zákusek s ní postříkáme. Po ztuhnutí polevy je banánová roláda připravená k podávání.