Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Vitamínový salát z červené řepy a jablek

Podzimní plískanice na zdraví nikomu nepřidají, a proto je dobré udržovat přísun vitamínů. A na to je dnešní salát jako dělaný.
vitamínový
Tento salát je přímo nabitý vitamíny.

Červená řepa je často pro svůj vysoký obsah zdraví prospěšných látek označována jako superpotravina, najdete v ní totiž nejen vitamíny C a B, ale také sodík, draslík a vápník. A když svou troškou do mlýna přispěje i jablko, tak víte, že na stole máte doslovného chřipko-bijce. Proto jsme tento salát nazvali vitamínový.

Do salátu můžete podle chuti přidat také rybu – velmi dobrý je například se sleděm, sardinkami nebo uzeným lososem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Červená řepa 3x jinak: Pochutnejte si na těchto podzimních salátech

Červená řepa jako přírodní zázrak na kdejaké neduhy!

Vitamínový salát

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1
    1
    střední bulva
    červené řepy
  • 4
    4
    větší kusy
    brambor
  • 1
    1
    menší
    hlava celeru
  • 1
    1
    ks
    mrkev
  • 1
    1
    ks
    červená cibule
  • 4
    4
    ks
    vajec M
  • 2
    2
    ks
    jablek
  • 1
    1
    lžíce
    másla
  • 1
    1
    lžíce
    majonézy
  • 1
    1
    kelímek
    bílého jogurtu
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Červenou řepu, brambory, celer a mrkev si oloupeme a očistíme. Všechno nakrájíme na větší kostky. Mrkev s brambory a celerem můžeme dát vařit do jednoho hrnce, červenou řepu dáme vařit odděleně. Zelenina by měla být na skus, ne rozvařená. Dále si dáme uvařit také vejce tak, aby byla natvrdo.

  2. Červenou cibuli si očistíme a nahrubo nakrájíme. Na pánvi si na troše másla cibuli prohřejeme, aby nebyla úplně syrová.

  3. Mezitím jablka omyjeme a zbavíme středů a nakrájíme je na menší kostky. V poslední chvíli je přidáme k cibuli na pánvi a zlehka vše promícháme, aby se jablka obalila máslem.

  4. Do větší misky si dáme uvařenou řepu, brambory, celer a mrkev. Přidáme cibuli s jablky. Přimícháme majonézu a bílý jogurt a podle chuti také sůl a pepř. Vitamínový salát je velmi dobrý s kousky opečené celozrnné bagety, ale dá se jíst také jako příloha k masu.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek