Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Udělejte blízkým radost domácí bonboniérou

Chystáte se na oslavu narozenin? Jste pozvaní na promoci? Nebo slavnostní setkání? A co takhle připravit oslavenci domácí čokoládovou bonboniéru namísto té kupované?
bonbon
Komu by takový jedlý dárek neudělal radost?

Nechte se inspirovat dnešním receptem a udělejte dvoubarevné bonbony, které si můžete dozdobit podle sebe. Oslavenec jednoznačně ocení práci, kterou vám tento jedlý dárek dá.

Při zdobení kuliček se fantazii meze nekladou. Můžete je například posypat nasekanými ořechy nebo duhovou posypkou, také je můžete pocákat bílou čokoládou nebo přidat kokos.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak vybrat svému partnerovi vhodný dárek? Vsaďte na praktičnost

Vyšvihněte perfektní čokoládové košíčky a zpestřete si Vánoce

Čokoládové bonbony

porce
g / porce
Ingredience:
  • 12
    12
    ks
    klasických Oreo sušenek (3 malá balení)
  • 2
    2
    lžíce
    lískooříškového krému
  • 1
    1
    lžíce
    másla
  • 1
    1
    balení
    světlých Bebe sušenek
  • 1
    1
    kelímek
    mascarpone
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • 2
    2
    balení
    čokoládové polevy

Postup:

  1. Do robota si nahrubo nalámeme všechny sušenky oreo a následně je rozemeleme. Máslo si necháme v mikrovlnné troubě povolit a poté ho přidáme k nadrceným sušenkám. Sušenkovou drť si přendáme do misky a doplníme o dvě polévkové lžíce lískooříškového krému. Všechny ingredience dobře promícháme, aby vznikla jednotná hmota.

  2. Z hotové směsi tvarujeme jednotlivé bonbony v podobě kuliček, které při odkládání na tácek trochu zmáčkneme. Tak se nám nebudou kutálet pryč. Netvarujeme je příliš velké, neboť na ně přijde ještě světlá vrstva. Takto připravené je odložíme do lednice asi na dvacet minut ztuhnout.

  3. Mezitím si vytvoříme druhou část cukrátka. Světlé balení Bebe sušenek s několika kapkami vanilkové esence si rovněž pomeleme najemno v robotu. V misce tuto světlou sušenkovou drť promícháme s mascarpone. Mělo by nám vzniknout tvárné těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a odložíme alespoň na 15 minut do lednice ztuhnout, aby se nám s ním poté lépe pracovalo.

  4. Následně bílé těsto rozdělíme na tolik částí, kolik máme bonbonů. Tvarujeme z nich kuličky, které následně rozmáčkneme na placku. Do placky poté zabalíme tmavý střed. Při zabalování nespěcháme, snažíme se, aby byl oreový střed zakrytý rovnoměrně. Vytvarované bonbony vrátíme na tácek a než si připravíme polevu, tak je odložíme zpět do lednice.

  5. Polevu necháme povolit ve vodní lázni. Poté si ji přendáme do misky a kuličky v ní obalujeme. Odkládáme je nejlépe na mřížku, kde je necháme ztuhnout. Takto vytvoříte základní bonbony, které můžete ozdobit podle sebe. Každou kuličku poté vložíme do papírového košíčku a můžeme podávat.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
60 minut délka vaření
jednoduché recept
60 minut délka vaření

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek