Nepečený kakaový cheesecake s přídavkem kávy
A když si k ní připravíte ještě tento jednoduchý cheesecake s čokoládou a kávou, ospalost a chmury pošlete rázem do věčných lovišť. Nechte se nalákat na kousek tohoto chutného dezertu a uvidíte, že i takové pondělní ráno bude skvělé.
Výhodou cheesecaku navíc je, že se nemusí péct, víceméně stačí promíchat ingredience a nechat ho přes noc odpočinout v lednici. Až vstanete, tak bude perfektně uleželý a chutě dobře propojené.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Lesní cheesecake se šťavnatými plody
Nepečený čokoládový cheesecake potěší i ty nejmlsnější jazýčky
Kakaový cheesecake
- 22baleníkakaových sušenek Derby
- 120120gmásla
- 250250mlsmetany ke šlehání
- 11sáčekztužovače šlehačky
- 11lžíceinstantní kávy
- 5050mlhorké vody
- 11kelímekmascarpone
- 44lžícemoučkového cukru
- 5050gmléčné čokolády
- 11hrstořechů
Postup:
Nejdříve si připravíme ze sušenek korpus. Sušenky nasekáme v robotu na středně hrubou drť. Mezitím si v mikrovlnné troubě rozpustíme máslo. Sušenky ručně promícháme s máslem a vytvoříme tvárnou směs. Směs přendáme do dortové formy o průměru asi 20 cm a dobře ji rozprostřeme na dno i stěny. Snažíme se, aby byla vrstva všude stejná.
Horkou vodou si zalejeme instantní kávu a necháme vychladnout.
Mezitím si ve vyšší misce vyšleháme do tuha smetanu se ztužovačem. Poté přidáme mascarpone, čtyři polévkové lžíce moučkového cukru a vychladlou instantní kávu. Vše ještě chvíli promícháme šlehačem, aby se suroviny dobře spojily.
Krémovou směs navrstvíme na těsto ve formě. Navrch nastrouháme půl tabulky mléčné čokolády a dekorativně zasypeme nasekanými ořechy podle vlastní volby. Na ozdobení lze použít i celé ořechy, ze kterých vytvoříte vzor, nebo nahrubo nalámané kousky čokolády.
Cheesecake dáme do lednice vychladnout alespoň na tři hodiny, lépe však přes noc. Před vyndáním dortu z formy nezapomeňte nejdříve projet nožem nebo stěrkou mezi hranou formy a cheesecakem. Půjde vám to poté snadněji.