Jahodové poháry, které ochladí v parných letních dnech
Jahodové poháry si připravíte během chvilky, a to z čerstvého, mraženého, případně kompotovaného ovoce. Na dny plné slunce si tak můžete zavzpomínat i během podzimních plískanic, které teď tedy zatím ještě nehrozí.
TIP: Jahody samozřejmě můžete obměnit i jiným ovocem podle svého výběru a momentální chuti.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Jahodové poháry
- 300300gmražených jahod
- 33lžícemedu
- 11vaničkajahodového tvarohu
- 500500mlplnotučného mléka
- 44lžícekukuřičného škrobu
- 11sáčekvanilkového cukru
- 11sáčekpiškotů
Postup:
Mléko smícháme metličkou v míse s kukuřičným škrobem, aby se nám během vaření ve směsi neudělaly hrudky. Přelijeme do středního hrnce a přidáme postupně med a vanilkový cukr.
Na slabém plameni neustále mícháme, dokud směs nezačne houstnout. Jakmile konzistencí připomíná pudink, hrnec odstavíme a necháme trochu zchladnout.
Mezitím necháme jahody trochu rozmrznout, stačí patnáct minut. Následně je v mixéru smícháme s jahodovým tvarohem dokud nevznikne hladká směs.
Do jahodového krému přidáme uvařenou hmotu a pečlivě vše promícháme. Můžeme i na nejnižší stupeň promixovat, aby se vše dobře promísilo.
Vzniklý krém vrstvíme do dezertních skleniček na střídačku s piškoty. Zakončujeme vrstvou krému, který dozdobíme čerstvými jahodami, případně pokud máme, můžeme přidat i snítku máty.
Jahodové poháry dáme ještě alespoň na 30 minut vychladit do lednice.