Skvostný dort z kakaových palačinek. Tento dezert musíte zkusit
Ingredience na dort za palačinek
Na palačinkové těsto na dort z palačinek si připravte:
- 400 ml plnotučného mléka
- 150 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- 30 ml rostlinného oleje
- 25 g holandského kakaa
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- Špetku soli
Na vanilkový krém budete potřebovat:
- 500 g mascarpone nebo plnotučného tvarohu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
Kromě toho se neobejdete bez tmavé cukrářské polevy, na posypání se budou hodit mleté vlašské ořechy nebo strouhaný kokos.
Příprava
V dostatečně velké míse si zadělejte na těsto. Mouku si prosejte spolu s kakaem a práškem do pečiva a zapracujte do ní mléko s olejem a vanilkovým cukrem. Vejce si rozklepněte do mističky, zlehka je prosolte a rozšlehejte vidličkou. Pak do nich zapracujte moučkový cukr. Nakonec vaječnou směs zapracujte do těsta. To by mělo být lehké a vláčné tak, jako těsto na běžné palačinky.
Na pánvičce si rozehřejte trochu oleje a postupně usmažte palačinky tak, jak jste zvyklí. Měly by být pokud možno co nejtenčí. Hotové palačinky nechte stydnout a připravte si vanilkový krém – smetanu si vyšlehejte spolu s cukrem a vanilkovým cukrem a pak do ní za stálého šlehání zapracujte mascarpone.
Do kulaté dortové formy nejprve nalijte asi centimetrovou silnou vrstvu krému. Na ten postupně skládejte jednu vystydnutou palačinku za druhou. Každou palačinku potřete tenkou vrstvou krému. Když vám dojde krém i palačinky, dejte zákusek na dvě hodiny do lednice, aby zatuhl. Vychlazený zákusek vyjměte z formy, dozdobte cukrářskou polevou a sypáním dle vaší chuti. Servírujte chlazený.
Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT