Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Připravte si rychlý pudinkový dort s piškotovým základem

Recept určený zejména pro milovníky jemných, smetanových dezertů a poctivého vanilkového krému. Na své si ale přijdou také milovníci čokolády. Navíc se jedná o nepečený dezert, což znamená, že jeho příprava je nadmíru jednoduchá a nezabere příliš času.
pudinkový dort
Pudinkový dort můžete ještě vyšperkovat ozdobou čokolády.

Když totiž slibujeme, že se jedná o rychlý pudinkový dort, tak to myslíme vážně. Nejvíc času zabere tuhnutí v lednici. Není to tedy dezert na poslední chvíli.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Upečte si pribináčkový dort!

Vyzkoušejte tento lahodný čokoládovo-vanilkový nepečený dort

Pudinkový dort

porce
g / porce
Ingredience na krém:
  • 1
    1
    l
    plnotučného mléka
  • 160
    160
    g
    másla
  • 160
    160
    ml
    smetany
  • 4
    4
    balení
    vanilkového pudinku
Ingredience na polevu:
  • 1
    1
    l
    plnotučného mléka
  • 160
    160
    g
    kvalitní čokolády
  • 60
    60
    g
    másla
  • trochu kakaa
Ingredience na korpus:
  • 1
    1
    l
    vody
  • 220
    220
    g
    piškotů
  • 220
    220
    g
    hnědého cukru

Postup:

  1. Nejprve si připravte základ dezertu, a to tak, že ohřejte vodu, přidejte do ní hnědý cukr a míchejte tak dlouho, dokud se zcela nerozpustí. Poté do této cukrové vody přidejte drcené piškoty, dobře promíchejte a směs přelijte do dortové formy. Základ dortu, který nahradí těsto, je hotový.

  2. Dalším krokem je krém. V malém hrnci rozmíchejte ve 200 ml plnotučného mléka pudinkové prášky. Ve větším hrnci ohřejte 800 ml mléka a poté do něj vlijte připravenou pudinkovou směs. Za stálého míchání přidejte do hrnce také smetanu a máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté směs nechte vychladnout a ušlehejte z ní pomocí šlehače hladký krém.

  3. Krém rozetřete na piškotový základ dortu a dejte minimálně na hodinu do ledničky, aby dezert ztuhl.

  4. Posledním krokem je příprava polevy. Ve vodní lázní rozpusťte v mléce čokoládu a máslo a do polevy vmíchejte také trochu kakaa. Polevu nalijte nahoru na dort.

  5. Dezert dejte opět ztuhnout do lednice. Poté je připravený k servírování.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

0.0/5

30 minut + chlazení

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek