Sladká podzimní pochoutka. Už jste zkusily dýňový cheesecake? Máme pro vás skvělý a jednoduchý recept k víkendové pohodě!
Dýně je přímo předurčena pro její využití nasladko. Spolu s máslovými sušenkami, tvarohem a vejci připravíte dýňový cheesecake, po kterém se zapráší! Celková příprava zabere cca 10 minut, pečení pak další hodinu. Hurá do toho!
Co budete potřebovat:
- 200 g máslových sušenek
- 600 g dýně (1/2 dýně)
- 50 g másla
- 2 vejce
- 200 g třtinového cukru
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- lžička skořice
- lžička zázvoru
Postup:
Dýni uvařte, rozmixujte, sceďte vodu a nechejte vychladnout. Na dno dortové formy nasypte nadrcené sušenky promíchané s máslem, a dejte zapéct na cca 8 minut při 150 °C. V misce smíchejte vejce s cukrem, ricottou a tvarohem. Vše ochuťte skořicí a zázvorem a postupně přidávejte vychladlou dýni. Směs nalijte na vychladlé sušenky a dejte zpět do trouby. Pečte cca 1 hodinu na 160 °C. Po upečení dejte vychladit do ledničky. A je to!