Pátek , 29. 03. 2024

Taťána

Milujete větrník? Pak nepřehlédněte tyto krémové řezy

Klasické větrníky jsou výborné, ale pracné. Navíc ne každému se chce pouštět do odpalovaného těsta. Máme pro vás jednoduchou sladkou alternativu.
větrník
Milujete větrníky? Pak jste tady správně!

Tyto krémové řezy vám oblíbené větrníky rozhodně připomenou, a to hlavně díky svému těstu. Ve skutečnosti jsou ale naše řezy mnohem lepší, protože s nimi budete mít o mnoho méně práce. V kontextu dalších receptů na našich stránkách je tenhle o trošku složitější, ale stojí za to ho vyzkoušet, pokud chystáte nějakou speciální oslavu nebo rodinnou událost. Můžeme vám garantovat, že s ním uděláte skvělý dojem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Větrníkové řezy chutnají úplně stejně jako váš oblíbený zákusek

Skvělý karamelový krém za pár minut

Větrníkové řezy

porce
g / porce
Ingredience na korpus:
  • 150
    150
    g
    hladké mouky
  • 150
    150
    ml
    plnotučného mléka
  • 125
    125
    g
    másla
  • 100
    100
    ml
    převařené vody
  • 15
    15
    g
    moučkového cukru
  • 4
    4
    ks
    vajec
  • špetka soli
Ingredience na krém:
  • 500
    500
    ml
    plnotučného mléka
  • 150
    150
    g
    moučkového cukru
  • 50
    50
    g
    hladké mouky
  • 50
    50
    g
    másla
  • 3
    3
    balení
    vanilkového cukru
  • 2
    2
    ks
    vejce
  • špetka soli
Ingredience na polevu:
  • 200
    200
    ml
    smetany ke šlehání
  • 20
    20
    g
    karamelové polevy (nebo karamelového Salka)
  • 20
    20
    g
    hořké čokolády na vaření

Postup:

  1. Nejprve si zadělejte na těsto. Všechny vejce rozklepněte do větší misky, zlehka je osolte a vidličkou našlehejte. Pak do nich prosejte mouku a dejte těstový základ zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky. Postupně přidávejte mléko, změklé nebo rozpuštěné máslo a cukr. Nakonec do těsta postupně přilévejte vodu tak, aby se hezky táhlo. Hotové těsto přelijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem a dejte ho na 30 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.

  2. Zatímco se vám těsto peče, připravte si krém. Mléko přelijte do většího kastrolu a na mírném plamenu ho za občasného míchání přiveďte k varu. Mezitím do mísy rozklepněte vejce, osolte je a vidličkou našlehejte. Pak do nich zapracujte vanilkové cukry, moučkový cukr a mouku. Vaječnou směs přelijte do mléka ještě předtím, než začne vřít. Pokračujte v míchání a vařte, dokud krém nezhoustne jako pudink.

  3. Po zhoustnutí krém odstavte z plotny, vmíchejte do něj změklé máslo a nechte vystydnout na pokojovou teplotu. V této chvíli byste měli mít upečený i korpus, ten nechte vystydnout také. Pak krém přelijte do formy na korpus, vyšlehejte si smetanu do šlehačky a navrstvěte ji na krém. Nakonec zákusek, co chutná jako větrník, dozdobte nastrouhanou nebo rozpuštěno čokoládou a karamelovou polevou a před podáváním ho dejte na nejméně dvě hodiny zatuhnout do lednice.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
střední recept
česká kuchyně
střední recept
česká kuchyně

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek